У Дніпропетровській області на блокпостах затримали двох колаборантів

У Дніпропетровській області на блокпостах затримали двох колаборантів

У Дніпропетровській області на блокпостах затримали двох колаборантів - фото: uain.press

Події
02 вересня 2022 11:48

У Дніпропетровській області військовослужбовці Національної гвардії затримали на блокпосту двох людей, які співпрацювали з РФ.

Як повідомили в центральному територіальному управлінні Національної гвардії України, ввечері 31 серпня на блокпосту був зупинений для перевірки автомобіль. У ньому знаходилось чотири людини. Під час поверхневого огляду особистих речей, в одному із телефонів військові побачили збережені номера з прізвищами громадян Росії і переписку з невідомим. Також – звуковий аудіозапис, де чоловік представляється працівником поліції та запитує деякі персональні дані.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Громадянин також мав картку, куплену в окупованому Мелітополі. На питання куди і навіщо вони прямують, він відповісти не зміг. 

Крім цього, раніше гвардійці зупинили автобус на виїзді з Дніпра. Під час перевірки документів у пасажирів, один чоловік їх не мав. Це було підозріло. Тому військові також оглянули його речі. 

Згодом, у пасажира знайшли паспорт громадянина РФ і банківські картки TINKOFF. Також – телефон з російськими номерами, на які чоловік часто телефонував. При ретельній перевірці встановили, що чоловік мав знайомих, які воюють проти України. 

Колаборантів затримали та передали працівникам профільних правоохоронних органів для подальшого з’ясування обставин. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах