Філатов розповів, як Дніпро готується до опалювального сезону під час війни

Філатов розповів, як Дніпро готується до опалювального сезону під час війни

Філатов розповів, як Дніпро готується до опалювального сезону під час війни - фото: dniprorada.gov.ua

Події
30 серпня 2022 15:28

Раніше влада України повідомила, що майбутній опалювальний сезон буде дуже складним. У Дніпра є кілька сценаріїв його проходження в умовах війни.  

Як повідомив мер Дніпра Борис Філатов, все залежить від схеми теплопостачання в кожній конкретній територіальній громаді. Він навів приклад міста Кременчук, яке залишилось без тепла через ракетний удар по станції на Кременчуцькому НПЗ. Про це Борис Філатов розповів у інтервʼю "Бабелю". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Найпростіший приклад – Кременчук, який живився від однієї станції, що була на Кременчуцькому НПЗ. Його розбомбили, відповідно, місто повністю залишилося без тепла. Є Харків, Кривий Ріг, де потужності від 2–3 станцій. Дніпро готується, – сказав Філатов. 

Він також припустив "апокаліптичний" сценарій, якщо росіяни завдадуть ударів по всіх потужностях, які забезпечують місто теплом. Проте назвав його малоймовірним.

– Для сценарію середньої важкості у нас є схема, як ми перемикатимемо наші потужності. Ми закуповуємо генератори, звертаємось до великих підрядників і промислових підприємств. Вони знімають генератори зі своїх потужностей та дають нам можливості перекинути їх на житлові масиви. Ми закуповуємо різні альтернативні види палива, – пояснив Борис Філатов. 

Також мер Дніпра розповів, що під час підготовки до опалювального сезону місто планує масово відключати від опалення бюджетні заклади, бібліотеки, школи. За його словами, чим меншим буде навантаження на опалювальну систему, то легше буде пережити зиму.   
 
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах