Чи потрібна дерматокосметика людям із нормальною шкірою?

Чи потрібна дерматокосметика людям із нормальною шкірою

Чи потрібна дерматокосметика людям із нормальною шкірою

Події
30 серпня 2022 09:40

Дерматокосметика набула значної популярності останнім часом, її рекомендують навіть кваліфіковані фахівці. Якщо у вас є проблеми зі шкірою, зокрема висипи, почервоніння, сухість, в’янення, то, швидше за все, ви чули про такі бренди, як Bioderma, La Roche-Posay, Uriage, Vichi тощо.

Бренди BiodermaБренди Bioderma

Чим продукція цих виробників відрізняється від звичайних засобів для вмивання, кремів та масок?

Звичайні засоби для вмиванняЗвичайні засоби для вмивання

Дерматокосметика забезпечує не лише косметичний, але й терапевтичний ефект, дає змогу відчути швидший і триваліший результат від застосування. Такі засоби містять активні речовини у вищій концентрації, а технологи під час виробництва не використовують агресивних домішок та ретельно очищають сировину. Але якщо ваша шкіра має оптимальний гідробаланс і не потерпає від акне, надмірної сухості чи жирності, тоді чи потрібно вам за нею доглядати за допомогою спеціальних засобів? Може, досить простого вмивання? Пропонуємо знайти відповідь на це питання в цій статті.

Чи існує взагалі нормальний тип шкіри?

Дерматологи та виробники продукції для догляду за шкірою визначають різні типи шкіри людей і стверджують, що варто підбирати косметику, яка спрямована на покращення чи підтримання оптимального стану саме вашого типу. Нормальна характеризується рівномірним тоном, еластичністю та гладкістю, її пори ледь помітні, чутливості немає. На ній немає висипів, лущення або масного сліду. Нормальний тип, як правило, відрізняється збалансованим рівнем pH та оптимальним утворенням себуму.

Проте, чи існують в умовах сучасного життя люди з нормальним типом? Адже сьогодні шкіра щодня змушена відчувати на собі забруднення повітря, агресивне ультрафіолетове випромінювання, а інколи й наслідки стресу, медикаментозного лікування чи незбалансованого харчування.

Дуже багато чинників послаблює природні захисні функції шкіри. Навіть якщо людині від народження пощастило мати нормальний тип, це не означає, що протягом усього життя вона не матиме жодного висипу, подразнення чи пігментної плями. Отже, нормальний тип існує, проте життя мінливе й може інколи негативно відображатися й на вашій безпроблемній шкірі, тож у певні періоди вона може стати навіть проблемною. Щоб цього не допустити, важливо підібрати для себе захисні профілактичні засоби, які підтримуватимуть стан шкіри та не допустять появи проблем. В арсеналі дерматокосметики є саме такі.

Яким має бути догляд для нормальної шкіри?

Регулярно очищуйте шкіру вранці та ввечері перед сном. Це допоможе змити шкідливі речовини після прогулянки в місті, усунути залишки себуму й косметики. Ніколи не лягайте спати з макіяжем на обличчі, оскільки така поведінка може швидко перетворити вашу нормальну шкіру на проблемну.

  • Дерматокосметика для очищення: очищувальний крем для обличчя та тіла Bioderma Atoderm Ultra-Nourishing, двофазний водостійкий засіб для видалення макіяжу з очей La Roche-Posay Respectissime, міцелярний гель для вмивання BABE Laboratorios.

Стежте за достатнім рівнем зволоження. Якщо ви п’єте мало чистої води протягом дня, то нормальна шкіра може стати сухою. Крім того, важливо наносити щодня зволожувальні сироватки, креми, які слугуватимуть профілактикою порушення гідробалансу шкіри.

  • Дерматокосметика для гідратації: гель-бустер Vichy Mineral 89, крем La Roche-Posay Hydraphase HA Light, ультразволожувальний крем Bioderma Atoderm, флюїд для обличчя Uriage Eau Thermale Aqua Precis.

Захищайтеся від УФ-променів. Сонцезахисні засоби є необхідними для загального збереження здоров’я шкіри. Вплив ультрафіолету може висушити її, спричинити появу зморщок і темних плям. Для нормальної шкіри рекомендовано сонцезахисний продукт нежирної консистенції.

  • Дерматокосметика із SPF: крем-флюїд для обличчя Uriage Bariesun Ultra-Light Fluid, сонцезахисний флюїд Babe Laboratorios Super Fluid Color, сонцезахисний крем Vichy Capital Soleil Anti-Taches Anti-Dark Spots.

Використовуйте антивіковий догляд. Нормальна шкіра теж старіє. Проте в колекціях багатьох брендів є омолоджувальні засоби з натуральними компонентами, які уповільнюють ознаки старіння, зокрема зменшують видимість зморщок, освітлюють тьмяні ділянки й пігментацію.

  • Дерматокосметика для омолодження: сироватка-антиоксидант проти зморщок для відновлення шкіри обличчя La Roche-Posay Pure Vitamin C10, емульсія для обличчя Uriage Age Protect Multi-Action, крем-догляд для обличчя Vichy LiftActiv Collagen Specialist.

Дерматокосметика насамперед призначена для покращення якості шкіри незалежно від її типу. Щоб зберегти свою гарну від природи шкіру, треба теж докласти зусиль, хоч і незначних. Дбайливо доглядайте за собою, і тоді обличчя завжди сяятиме красою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах