Держсекретар США прокоментував ракетний удар по залізничній станції у Чаплино

Держсекретар США прокоментував ракетний удар по залізничній станції у Чаплино

Держсекретар США прокоментував ракетний удар по залізничній станції у Чаплино - фото: uainfo.org

Події
25 серпня 2022 11:56

Державний секретар США Ентоні Блінкен відреагував на ворожий ракетний удар по залізничній станції у селищі Чаплине на Дніпропетровщині.  

Він заявив, що ракетний удар по залізничному вокзалу, повному мирних жителів, "відповідає схемі звірств". Про це держсекретар США написав у своєму Twitter. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ентоні Блінкен додав, що США разом із всім світом будуть допомагати Україні та домагатися відповідальності російських чиновників. 

– Ракетний удар Росії по залізничній станції, заповненій мирними жителями в Україні, відповідає схемі звірств. Ми продовжуватимемо разом із партнерами з усього світу підтримувати Україну та домагатися відповідальності російських чиновників, – написав держсекретар США Ентоні Блінкен.  

Ентоні Блінкен відреагував на ракетний удар по ЧаплиноЕнтоні Блінкен відреагував на ракетний удар по Чаплино - фото: twitter.com/SecBlinken

Нагадаємо, 24 серпня, ворожа ракета знищила приватний будинок у селі Чаплине на Дніпропетровщині. Під його завалами опинилися 3 особи – жінка та 2 дитини. Місцеві жителі змогли врятувати жінку та 13-річного хлопчика. А тіло загиблої 11-річної дитини з-під завалів витягли рятувальники.  

Пізніше ворог знову атакував населений пункт Чаплине. Спершу однією ракетою, а потім ще трьома. За словами глави Офісу Президента Кирила Тимошенка, перша атака пошкодила господарські споруди залізниці, наступні – попали у залізничну станцію. Внаслідок удару виникла пожежа у п'яти пасажирських вагонах. Загинуло 25 людей, поранено – 31. Рятувально-пошукові роботи завершилися зранку 25 серпня.  
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах