Кабмін додав ще одну категорію чоловіків, яким можна буде виїхати за кордон

Кабмін додав ще одну категорію чоловіків, яким можна виїхати за кордон

Кабмін додав ще одну категорію чоловіків, яким можна виїхати за кордон - фото: freepik.com

Події
19 серпня 2022 18:01

Кабмін вирішив дозволити деяким представникам українського бізнесу виїжджати за кордон. Але є певні умови.

Як в ефірі телемарафону повідомила перша віце-прем'єр – міністр економіки Юлія Свириденко, йдеться про той український бізнес, у якого:

  • офіційно виплачують зарплатню;
  • немає заборгованостей із податків і зборів перед бюджетом;
  • середня зарплата – не менше 20 тисяч гривень;
  • 10% штатної чисельності, але не більше 10 осіб.

Представники такого бізнесу зможуть виїжджати за кордон із 1 вересня за заявкою роботодавця. Перебувати за кордоном вони можуть до 7 днів включно. Заявку на виїзд потрібно буде подати на порталі "Дія".

За словами Юлії Свириденко, це необхідний для бізнесу крок, щоб працівники могли брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатися до України, аби розвивати свою справу.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що послуга називатиметься "єВідрядження". Вона дозволить оформляти дозвіл на робочі поїздки за кордон. Зробити це можна буде у кілька кліків. Скористатися послугою зможуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи.

- Підготуйтесь до старту "єВідрядження": подайте податкову звітність, сплатіть єдиний соціальний внесок, за сім днів до відрядження внесіть 200 тисяч гривень на рахунок Ощадбанку. Важливо, щоб середня зарплата в компанії була не менше 20 тисяч гривень. Одночасно відправити у відрядження підприємство зможе не більше 10% співробітників., – написав Федоров.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у додатку "Дія" може з'явитися бронь IT-фахівців від мобілізації. Нова ініціатива Мінцифри дозволить у тижневий термін бронювати працівників у сфері ІТ по всій Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах