Фахівці розповіли, де у Дніпрі найбрудніше повітря

Фахівці розповіли, де у Дніпрі найбрудніше повітря

Фахівці розповіли, де у Дніпрі найбрудніше повітря - фото: mind.ua

Події
19 серпня 2022 17:32

У Дніпрі продовжують спостерігати за станом повітря у житлових забудовах, які знаходяться біля промислових підприємств. У 2022 році було виконано 700 досліджень, з яких 64 мали відхилення. 

Як повідомили в Дніпропетровському ОЦКПХ МОЗ, основними речовинами, що мали перевищення гранично допустимої концентрації, є азоту діоксид, вуглецю оксид, пил недиференційований. Крім того, фіксувались перевищення вмісту фенолу. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, показник забруднюючих речовин перевищено у житлових забудовах, які знаходяться біля ПраТ "Дніпровський металургійний завод", ПрАТ з ІІ "Дніпровський олійноекстракційний завод", ПАТ "Дніпроважмаш", ПАТ "Інтерпайп НТЗ", ДП "Дніпровський Електровозобудівельний завод" та інші. Про це розповів лікар з комунальної гігієни санітарно гігієнічного відділу Державної установи "Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ" Віталій Свиридов. 

За його словами, промислові підприємства Дніпра не завжди дотримуються екологічних норм та не контролюють викиди забруднюючих речовин в навколишню середовище.  

Дуже забруднене повітря також у житлових кварталах, які знаходяться біля автомагістралей: проспект Сергія Нігояна, проспект Гетьмана Мазепи, проспект Гагаріна, вулиця Робоча та вулиця Володимира Мономаха. 

Лікар зазначив, що ще гірша ситуація зі станом повітря у приватному секторі, де власники  домоволодінь спалюють опале листя.  

– Спалювання опалого листя на території міста утворює загрозу для здоров’я населення особливо для людей з бронхо-легеневими хворобами, астмою, алергією  та іншими хворобами. Не має сенсу додатково читати нотацію з питань, про які населенню і так відомо.  Просто подбайте про власне здоров’я і здоров’я ваших рідних, – зауважив фахівець. 
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах