На Дніпропетровщині фермер обробив і засіяв цінні історичні кургани

На Дніпропетровщині фермер обробив і засіяв цінні історичні кургани -

На Дніпропетровщині фермер обробив і засіяв цінні історичні кургани - фото: landlord.ua

Події
16 серпня 2022 13:39

У Дніпропетровській області чоловік обробив землю та провів посівні роботи на місці, де розташовувалися кургани. Вони є особливо цінними та охоронюваними зонами.

Як розповіли у ГУ НП Дніпропетровської області, інцидент стався на території Покровської сільської територіальної громади Нікопольського району.

Так, 31 річний чоловік працює на сільськогосподарському виробництві. Він знав про існування і фактичне розташування історичних земель, а також про заборону ведення земельних робіт у межах насипу курганів та в охоронних зонах. Тим не менш, це не завадило йому зорати трактором, а потім засіяти насінням проса земельні ділянки історико-культурного призначення площею більше одного гектару.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На днях слідчі повідомили йому про підозру за самовільне зайняття земельних ділянок, вчинення щодо земельних ділянок особливо цінних земель. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.  

Нагадаємо, що сьогодні вночі російські окупанти завдали ударів з РСЗВ по Нікопольському та Криворізькому районах.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах