Як працює ППО на Дніпропетровщині та Запоріжжі

Як працює ППО на Дніпропетровщині та Запоріжжі -

Як працює ППО на Дніпропетровщині та Запоріжжі - фото: armyinform.com.ua

Події
10 серпня 2022 15:52

Старший офіцер повітряного командування "Схід" підполковник Євген Поліщук розповів, як працює протиповітряна оборона східного регіону та якими ракетами ворог обстрілює Дніпропетровщину та Запоріжжя.

Повітряне командування "Схід" та підпорядковані частини обороняють велику територію – від Сумщини до Азову. Для цього необхідно мати належну військову техніку, а особовий склад має бути укомплектованим на 100%. Сил вистачає, а всі поставлені завдання виконуються, передає "Армія Інформ". Нашим підрозділам потрібні більш новітні комплекси протиповітряної оборони, наприклад ІRIS, NASAMS, щоб збивати ворожі ракети і захищати небо. Такі комплекси більше підходять для сучасних засобів ураження, які використовує РФ.

До початку збройної агресії Повітряні Сили постійно несли бойове чергування з охорони повітряного простору, брали участь у тактичних навчаннях із бойовою стрільбою. Зараз особовий склад виконує бойові завдання з ураженням реальних цілей. Військові стали більш вмотивованими та впевненими у своїх силах через набуття бойового досвіду.

З початку війни на рахунку повітряного командування вже більше 200 уражених повітряних цілей. У липні наші військові збили над Дніпропетровщиною та Запоріжжям 18 із 24 крилатих ракет, які запустили росіяни. Це дуже непоганий показник для протиповітряної оборони.

Точне ураження цілі залежить від швидкого виявлення та розпізнавання типу, говорить старший офіцер. Ракети різних типів летять із різними швидкостями. Наприклад, крилата ракета сама по собі летить як літак, вона проста ціль для зенітників. Якщо військові заздалегідь знають і розуміють звідки вона летить, виявляють тип ракети, то такі цілі знешкоджуються влучним попаданням.

У ворога є ракети типу Х-101, які летять на малих висотах дуже швидко та можуть змінювати курс, такі ракети ускладнюють їм роботу, але наші захисники справляютья і з ними. За один протиповітряний бій із шести ракет Х-101 вони збили чотири. Це чудовий результат.

Варто зазначити, що Повітряні Сили – це не тільки зенітні ракетні комплекси, які знищують повітряні ціли. До складу ППО входять радіотехнічні війська, які виявляють цілі тощо. Інформацію також отримують за допомогою партнерів. Якщо надходить інформація про виліт літаків ТУ-22 з Каспійського моря чи з території Білорусії, РФ, що дійсно направляються у наш бік крилаті ракети, – сили приводяться у вищі ступені бойової готовності й одночасно оголошується тривога. Якщо оголошена тривога по всій території України – це, швидше за все, означає, що застосовані ракети, які летять по балістиці й ніхто не знає, куди вони прилетять. Якщо сирена лунає в окремих регіонах – означає, що є інформація про те, звідки був старт ракет, яким маршрутом будуть летіти. Такі повітряні цілі знищуються досить з великою імовірністю.

Такого поняття як "особистий рахунок знищених ракет" у Повітряних Силах немає. Зброя у них колективна. Участь у знищенні цілей бере бойовий розрахунок. Кожна знищена ціль – це заслуга багатьох військовослужбовців військових частин. Євген Поліщук також брав участь у знищенні цілей, на його рахунку участь у знешкодженні десяти крилатих ракет.

Повітряні цілі відрізняються між собою. На рахунку ППО регіону, зокрема є пів сотні знищених БПЛА. Безпілотні літальні апарати називають найпростішою ціллю, оскільки їх легко збити. У БПЛА мала швидкість польоту і дуже малий розмір. Часто вони залітають на нашу контрольовану територію. На рахунку нашої ППО також майже чотири десятки літаків. За велику кількість збитих цілей особовий склад підрозділів повітряного командування "Схід" нагороджений медалями, орденами та відзнаками.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах