Корбан назвав три версії, чому його позбавили громадянства і розповів, де живе зараз

Корбан назвав три версії, чому його позбавили громадянства і розповів, де живе зараз -

Корбан назвав три версії, чому його позбавили громадянства і розповів, де живе зараз - фото: bbc.com

Події
10 серпня 2022 14:43

Відомий дніпрянин Геннадій Корбан має три версії, чому його могли позбавити українського громадянства. Також він розповів, де перебуває зараз і чи планує повертатися в Україну.

За словами Геннадія Корбана, для себе він виділив декілька версій, чому його могли позбавити громадянства. Перша – що нібито він зустрічався з американським політиком від Республіканської партії Вікторією Спартц і мав з нею численні контакти. Про це він розповів в інтерв’ю "ВВС-Україна".

Корбан стверджує, що зустрічався зі Спартц лише один раз, коли вона була проїздом у Дніпрі. Тоді вона відвідала штаб оборони. За його словами, вони поговорили про те, як потрібно комплектувати озброєнням бойові бригади. Більше вони не зустрічалися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Друга версія – дружба з журналістом Юрієм Бутусовим. Геннадій Корбан розповів, що вони дружать з 2010-го року. Зараз журналіст активно критикує владу, а між поїздками на фронт зупинявся у Корбана вдома, тому він припускає, що комусь не могло це сподобатися.

Третю версію керівник штабу оборони Дніпра вважає найбільш ймовірною – це системне нерозуміння, яке виникло під час війни між регіональною владою та Кабінетом міністром. Він говорить, що на міста лягло велике навантаження, але не було зворотного зв’язку з Кабінетом міністрів.

Геннадій Корбан розповів, що у подальшому він планує повернутися в Україну – тут живуть його батьки, а також похований його син. Він розуміє, що суд може тривати від 2 до 5 років мінімум, але все одно збирається повернутися.

Наразі бізнесмен перебуває у Лондоні. Він має п’ятирічну візу і тут навчається його дитина, тому у нього була ще віза як у батька, який супроводжував дитину на навчання. Окрім цього, його сімя отримала тимчасовий дозвіл на тривале перебування.

- У мене була розмова з юристами зараз, міжнародна юридична група, яка займається моїм кейсом, готує серйозні позови проти України в Європейському суді, бо по суті мене розлучили з членами моєї родини, що ну просто нонсенс. Юристи готують різні кейси, тому мені дуже наполегливо рекомендували будь-які питання про стосунки з державою Україна, інші якісь стосунки – не розкривати в інтерв'ю, для того, щоб не вплинути на розгляд у судах. Тож ось коротке пояснення, – поділився Корбан.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах