Корбан пояснив, чим Дніпру загрожує окупація Запоріжжя

Корбан пояснив, чим Дніпру загрожує окупація Запоріжжя -

Корбан пояснив, чим Дніпру загрожує окупація Запоріжжя - фото: bbc.com

Події
10 серпня 2022 12:29

Голова штабу оборони Дніпра Геннадій Корбан розповів, чому для Дніпра важливо, щоб російські війська не окупували Запоріжжя.

Геннадій Корбан припускає, що Путін планує окупувати Запорізьку область, 80% території якої росіянам вже вдалося захопити. Також він хоче окупувати Донбас, Херсонську, Харківську, Миколаївську та Одеську області, щоб відрізати Україну від моря і зробити її такою собі внутрішньою державою. Про це він розповів в інтерв’ю "ВВС-Україна".

- Я вам скажу, якщо він забере Запоріжжя, то Дніпро не встоїть. Тому що Запоріжжя розташоване за 60 кілометрів від Дніпра. Має прямі комунікації, тобто він форсує Дніпро, Запоріжжя – країни не буде, – заявив Корбан.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Очільник штабу оборони Дніпра говорить, що треба звільняти Південь, тому що окупанти вийшли до ріки Дніпро і тримають основну "артерію". Він закликав негайно звільняти Запорізьку та Херсонську області. При цьому варто пам’ятати і про Донбас.

- Так, Донбас не можна покинути, ніхто не каже, що треба здати Донбас. Але треба відійти на рубежі, де можна тримати ворога довго. Вимотувати його. А Херсонщину та Запоріжжя треба звільняти негайно. Вони її (Херсонщину – ред.) взяли за два дні, без опору, без взагалі єдиного пострілу. Як таке може бути? У людей багато питань. Хтось в Офісі президента, напевно, думає, що це якось піде, що питання кудись подінуться – вони нікуди не подінуться. І тому треба на ці запитання відповісти. Коли ми відповімо на ці запитання, тоді ми можемо сказати, коли війна закінчиться. Тому що інакше вона може тривати довго, – каже керівник штабу оборони.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах