На Дніпропетровщині зростає захворюваність на коронавірус

На Дніпропетровщині зростає захворюваність на коронавірус -

На Дніпропетровщині зростає захворюваність на коронавірус - фото: freepik.com

Події
08 серпня 2022 18:04

У Дніпропетровській області продовжують фіксувати нові випадки захворювання на коронавірус.

Згідно з даними епідеміологічного моніторингу, в Дніпропетровській області за останній тиждень  зареєстровано 89 нових випадків COVID-19 – у порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 19%.

Випадки захворювання зареєстровані практично в усіх великих містах області, у тому числі містах Дніпро, Кривий Ріг, Кам’янське, Нікополь, Павлоград, Жовті Води та інших. Також випадки реєструвались в сільських районах області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Представник Дніпропетровського ОЦКПХ МОЗ Денис Кісельов зауважив, що останнім часом тенденція щодо зростання захворюваності відмічається по всій Україні. Так, за даними Центру громадського здоров’я МОЗ, захворюваність в Україні за тиждень зросла на 32%.

Летальні випадки за останній тиждень в області не зареєстровані, на попередньому тижні – 3 летальних випадки. Це хворі, які мали супутні хронічні захворювання.

Обласний лабораторний центр регулярно направляє зразки біоматеріалу в лабораторію Центру громадського здоров’я МОЗ для проведення секвенування. За результатами цих досліджень у одного хворого виявлено різновид штаму Омікрон – ВА.2, який циркулює і в інших регіонах України. Серед хворих Дніпропетровської області новий різновид штаму Омікрон – ВА.5 не виявлявся. Очікуються результати дослідження інших зразків.

З початку пандемії в нашій області зареєстрували більше 319 тисяч випадків коронавірусної хвороби, одужали більш 309 тисяч людей, померли більше 9 тисяч пацієнтів (цифра наближається до 10 тисяч). В області залишається майже 200 активних випадків. Чергова хвиля підйому захворюваності на коронавірусну  хворобу COVID-19 може розпочатися вже восени.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах