Що з гуманітарною допомогою, яку незаконно продавали мешканці Дніпропетровщини

Що з гуманітарною допомогою, яку незаконно продавали мешканці Дніпропетровщини

Що з гуманітарною допомогою, яку незаконно продавали мешканці Дніпропетровщини - фото: ssu.gov.ua

Події
08 серпня 2022 13:59

У червні правоохоронці викрили двох мешканців Дніпропетровщини, які незаконно виїхали за кордон та продавали гуманітарну допомогу, призначену для українських військ.  

Як повідомили в пресслужбі СБУ, вони вносили недостовірні відомості до митних декларацій. Кінцевими отримувачами товару вказували українські військові підрозділи. Гроші на його придбання збирали у родичів українських захисників і волонтерів. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте замість безкоштовної передачі відповідного спорядження на потреби ЗСУ, зловмисники продавали його громадянам за завищеними цінами. Покупців підшукували на спеціалізованих інтернет-платформах та в соцмережах. Отримані "прибутки" виводили у тінь. 

Правоохоронці викрили учасників злочинної схеми та вилучили сотні бронежилетів, шоломів, оптичних пристроїв та приладів нічного бачення. Наразі конфісковану продукцію вартістю більше 15 мільйонів гривень передано підрозділам ЗСУ і Тероборони. 

Дніпрянам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників махінацій.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах