Батьки, уважно: росіяни поширюють серед українських дітей небезпечні онлайн-квести

Батьки, уважно: росіяни поширюють серед українських дітей небезпечні онлайн-квести

Батьки, уважно: росіяни поширюють серед українських дітей небезпечні онлайн-квести - фото: freepik.com

Події
08 серпня 2022 13:14

Спецслужби Росії створили програму з квест-завданнями по фотографуванню об’єктів і ділянок, які цікавлять окупантів.  

Як повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко, в подальшому, фото з даними геолокації  надсилаються до розробників програмного забезпечення в обмін на грошову винагороду. Зібрана таким чином інформація використовується ворогом для нанесення ракетно-бомбових ударів по об’єктам інфраструктури на території областей України. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Євгена Євтушенка, для збору даних окупанти використовують як підлітків, так і дорослих. Він закликав батьків, перевірити телефони своїх дітей.

– Будь ласка, перегляньте вміст мобільних телефонів ваших дітей, в разі виявлення подібного програмного забезпечення – видаліть його та проведіть роз’яснювальні бесіди, – наголосив Євген Євтушенко.  

Він додав, що у випадку виявлення подібного програм в телефонах повнолітніх громадян – до них будуть застосовані санкції передбачені кримінальним кодексом України.   

Голова Нікопольської РВА також нагадує, що інформацію щодо підозрілих осіб мешканці можуть присилати йому в приватні повідомлення на сторінці в соцмережі Facebook. За підтверджених колаборантів встановлено грошову винагороду. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах