Поліцейський з Дніпропетровщини евакуював з "гарячих точок" понад 4 тисячі людей

Поліцейський з Дніпропетровщини евакуював з "гарячих точок" понад 4 тисячі людей

Поліцейський з Дніпропетровщини евакуював з "гарячих точок" понад 4 тисячі людей - фото: dp.npu.gov.ua

Події
05 серпня 2022 10:51

Поліцейський офіцер Піщанської територіальної громади Новомосковського району Дніпропетровської області Володимир Гужва з перших днів війни почав допомагати військовим та евакуювати людей з Харківської та Донецької областей.  

Як повідомили в пресслужбі ГУНП Дніпропетровської області, Володимир Гужва працює в поліції вже п’ять років, із них три роки на посаді поліцейського офіцера громади. В перший тиждень війни до нього та його колег звернулися представники громадської організації з проханням допомогти евакуювати мешканців міста Харкова, яке перебувало під постійними обстрілами. Поліцейські погодилися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Люди не могли дістатися по пункту збору через постійну небезпеку та відсутність громадського транспорту. Тому правоохоронці їздили по місту та збирали мешканців, які перебували у підвалах та бомбосховищах. Потім автобуси з людьми супроводжували до безпечного місця на території Дніпропетровської області. 

Так правоохоронці працювали півтора місяця. За цей час їм вдалося евакуювати 3,5 тисяч жителів Харкова та області. Після цього Володимир Гужва разом з колегами вирушив у Донецьку область. З міст Краматорськ, Бахмут, Слов’янськ вивезли ще близько 700 мирних мешканців.

За його словами, самостійно їм би не вдалося евакуювати таку велику кількість людей, тому він висловив велику подяку волонтерам та іншим небайдужим українцям.  

– Велика подяка нашим волонтерам, які знаходили транспорт, заправляли, ремонтували його. Також допомогли власники баз відпочинку, які надали прихисток переселенцям, годували їх. Багато місцевих долучилися до приготування їжі, збирали одяг, побутові речі, щоби забезпечити людей усім необхідним на новому місці.  У таких поїздках у нас пройшов березень та квітень, – згадує Володимир Гужва.  

Коли закінчили вивозити мирних жителів, поліцейські взялися допомагати українським військовим. Разом з волонтерами відвозили бійцям медикаменти, засоби гігієни, домашні обіди, військову амуніцію. 

Вдома його підтримували дружина та донька.   

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах