Філатов розповів, як у Дніпрі працюватимуть школи з 1 вересня

Філатов розповів, як у Дніпрі працюватимуть школи з 1 вересня

Філатов розповів, як у Дніпрі працюватимуть школи з 1 вересня - фото: dniprorada.gov.ua

Події
01 серпня 2022 18:42

Заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко на початку літа повідомив, що з 1 вересня освітній процес в Україні буде відновлено в офлайн режимі. Передбачається, що в школах мають бути облаштовані укриття та всі засоби для безпечного навчання під час воєнного стану. Мер Дніпра Борис Філатов розповів, у якому форматі буде навчання у школах міста.  

Борис Філатов зазначив, що міська влада схиляється до того, що навчання у школах буде дистанційним. Він додав, що не може брати на себе таку відповідальність за дітей, якщо в район  закладу "щось прилетить". Про це мер Дніпра розповів у інтерв’ю виданню "Наше місто".  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Це найскладніший вибір. Найскладніше управлінське рішення. Хочу попередити мешканців міста. Ми всі схиляємось до того, що навчання у школах буде дистанційним. Бо якщо не дай Бог щось прилетить у районі школи… Не можу брати на себе таку моральну відповідальність – перед дітьми, батьками та Господом Богом, – сказав Борис Філатов.  

Він додав, що в школах можна обладнати цокольні поверхи, а біля них покласти мішки, поставити щити чи вжити інших заходів. Проте всіх дітей, вчителів та інших працівників закладу не можливо забезпечити бомбосховищами. Також, у разі постійних повітряних тривог учнів потрібно часто водити в укриття. В результаті чого навчальний процес буде неможливим.  
 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в:

Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах