Стали відомі подробиці смерті 6-річного хлопчика на Дніпропетровщині

Стали відомі подробиці смерті 6-річного хлопчика у Дніпропетровській області

Стали відомі подробиці смерті 6-річного хлопчика у Дніпропетровській області - фото: dp.npu.gov.ua

Події
27 липня 2022 10:29

Майже два тижні на Дніпропетровщині шукали 6-річного Василя Підкуйка. Дитина 7 липня пропала у селі Проточі Могилівської ОТГ. Знайшли його 20 числа вже мертвим серед поля. Стало відомо, як жила сім'я та за яких обставин знайшли тіло дитини.

Сусіди по селу розповідають, що родина була неблагополучною. Мама та батько часто випивали та билися. За словами керівника ГО "ПЗ Ангел" Миколи Полянського, у день, коли зник хлопчик, сім'я вживала алкоголь, а потім батько бив маму. У будинок викликали поліцію – правоохоронці приїхали і на той момент дитина була вдома. Це зафіксувала бодікамера поліцейського. Хлопчик був у довгій сірій футболці. Згодом 6-річний Василь пропав, повідомляє "Обозреватель".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів Микола Полянський, у дитини був аутизм, вона погано розмовляла і мала проблеми з розвитком. Хлопчик не любив одягатися, часто знімав одяг та ходив у довгих футболках.

Зниклого Васю шукали і поліцейські, і ТрО, і кінологи із собаками, волонтери. Люди прочісували поля, заброшені будівлі. Рятувальники оглядали колодязі, водоймища. Але нічого не давало результату.

Тіло дитини знайшли випадково, коли комбайн косив ріпак. Цілком роздягнений хлопчик лежав у полі серед високих рослин. Сіру футболку знайшли неподалік нього.

Знайшли хлопця в поліЗнайшли хлопця в полі - фото: dp.npu.gov.ua

– Від чого він помер, поки що невідомо. Але ріпак – це високі колючі рослини, висота стебел досягає 80 см, а то й метр. Фактично це зарості. Покликати на допомогу хлопчик не міг, він практично не розмовляв, – сказав Микола.

У поліції поки що точну причину смерті Васі теж не називають. Розтин уже зробили, але висновків ще не дали. Проводитиметься експертиза і після неї стануть відомі причини смерті. За словами речниці ГУ НП у Дніпропетровській області Ганни Старчевської, зовні ознак насильницької смерті немає, але висновки мають зробити експерти.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах