У міскраді розповіли, як проходитиме "лагідна українізація" у Дніпрі

У міскраді розповіли, як проходитиме "лагідна українізація" у Дніпрі

У міскраді розповіли, як проходитиме "лагідна українізація" у Дніпрі - фото: dnipro.tv

Події
23 липня 2022 10:46

20 липня міський голова Дніпра Борис Філатов оголосив про початок "лагідної українізації" у місті.

Як повідомив секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара, головна мета "лагідної українізації" – підняти престиж української мови. Також – зміна ставлення до неї, як до другосортної. Про це він сказав в ефірі ДніпроTV.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Олександра Санжари, Дніпро має бути готовим до українізації. Він уточнив, що йдеться не про частоту застосування української мови, але про те, що її треба захищати. Адже вона державна.

В міській раді Дніпра розуміють загальну концепцію впровадження "лагідної українізації" в місті. Але конкретні заходи ще не визначені. Їх розглянуть наступного місяця. 

Нагадаємо, що над розробкою програми "лагідної українізації" будуть працювати постійна комісія з питань освіти, культури та спорту спільно з департаментами гуманітарної політики міської ради та національно-патріотичного виховання міськради. При цьому обіцяють врахувати те, що Дніпро – мультинаціональне місто.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах