Як змінилися ціни на різні товари за останній місяць на Дніпропетровщині

Як змінилися ціни на різні товари за останній місяць на Дніпропетровщині

Як змінилися ціни на різні товари за останній місяць на Дніпропетровщині - фото: pexels.com

Події
21 липня 2022 16:42

Фахівці обласного управління статистики підрахували, як змінилися ціни на товари та послуги на споживчому ринку Дніпропетровщини у червні.

За даними Держстату, продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 2,8%. Значно підвищилися в ціні крупа гречана (на 18,6%), рис (на 17,5%), яйця (на 9,9%), цукор (на 7,7%). Овочі загалом подорожчали на 6,1%, у тому числі капуста білокачанна – на 27,3%, цибуля ріпчаста – на 27,0%, буряк – на 21,9%, картопля – на 18,5%, морква – на 17,8%. Натомість знизилися ціни на огірки та помідори (на 23,1% та 18,5% відповідно).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У межах 6,0–2,2% зросли ціни на кондитерські вироби з цукру, птицю, свинину, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, хліб, борошно пшеничне. Водночас подешевшали фрукти (на 5,6%), яловичина (на 1,5%).

Приріст цін на алкогольні напої та тютюнові вироби склав 2,5%, а саме: на алкогольні напої – 3,9%, тютюнові вироби – 1,0%.

Зростання тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,0% відбулося в основному через підвищення тарифів на послуги з управління багатоквартирними будинками (на 6,8%) та оренду житла (на 3,3%).

Ціни на транспорт у цілому підвищилися на 10,9% передусім внаслідок здорожчання палива та мастил на 20,3%. Також збільшилася вартість транспортних послуг (на 5,9%) та автомобілів (на 2,7%).

У сфері зв’язку ціни зросли на 1,0%, що пов’язано з подорожчанням телефонного обладнання та поштових послуг (на 3,9% та 2,5% відповідно). Крім того, підвищилися ціни на послуги ресторанів та готелів, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, у сфері відпочинку та культури (на 2,5–1,9%).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах