Коригував ракетні удари по аеропорту Кривого Рогу: СБУ затримала посадовця

Коригував ракетні удари по аеропорту Кривого Рогу: СБУ затримала посадовця

Коригував ракетні удари по аеропорту Кривого Рогу: СБУ затримала посадовця - фото: ssu.gov.ua

Події
21 липня 2022 11:22

СБУ затримала агента ФСБ, який коригував ворожі удари по аеропорту Кривого Рогу.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, ним виявився чиновник одного із найпотужніших промислових підприємств Дніпропетровщини. З початку війни чоловік збирав дані щодо дислокації та переміщення ЗСУ на півдні. Також він фіксував геолокації об’єктів критичної інфраструктури і стратегічно важливих локацій, серед яких – міжнародний аеропорт "Кривий Ріг".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Всю зібрану інформацію посадовець передавав окупантам через закриті канали зв’язку. Також він відображав координати на електронних картах з прив’язкою до місцевості, детальним описом будівель та прилеглої території. Крім цього, агент надсилав ворогу фото та відео.

За даними слідства, цей чоловік користувався анонімними телеграм-каналами та забороненими в Україні соцмережами. Там він публічно підтримував окупантів і виправдовував їхні злочини. Саме так його знайшли російські спецслужби.

Під час обшуків, вдома у затриманого знайшли засоби зв’язку з перепискою із російським куратором.

СБУ затримала посадовця, який був агентом ФСБ і коригував ворожі удариСБУ затримала посадовця, який був агентом ФСБ і коригував ворожі удари - фото: ssu.gov.ua

Зараз перевіряється причетність чоловіка до коригування ракетного удару по криворізькому аеропорту 10 березня. Також йому повідомили про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах