Чому "Дніпро–Західний Донбас" хочуть передати у власність територіальних громад

Чому "Дніпро–Західний Донбас" хочуть передати у власність територіальних громад

Чому "Дніпро–Західний Донбас" хочуть передати у власність територіальних громад - фото: greenrest.dp.ua

Події
19 липня 2022 16:34

18 липня Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроєкт №6060, який дозволить передати підприємство "Дніпро-Західний Донбас" з державної власності у спільну власність територіальних громад.

Як повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, минулого року цей законопроект напрацювала облрада разом з народними депутатами України. Очікували його прийняття, втім повномасштабна війна ці плани змінила, розгляд було відкладено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Миколи Лукашука, "Дніпро-Західний Донбас" має застаріле обладнання і значні борги, через які водоканал відключали від електропостачання. Як наслідок, у 300 мешканців Павлоградського та Синельниківського районів постійно зупинялася подача води.

Після передачі ДЗД у спільну власність громад, кошти на погашення боргів будуть виділятися з місцевого бюджету. Крім цього, там хочуть провести масштабну роботу з реструктуризації боргів і повне оновлення потужностей водоканалу. Це забезпечить споживачів якісною питною водою без ризиків зупинки водопостачання.

Микола Лукашук зазначив, що жителі області повинні бути забезпечені водою постійно. Адже це питання дуже важливе. Зараз очікується наступне голосування Верховної Ради, аби довести цю справу до кінця.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах