Інженери з Дніпра створили ударний безпілотник для ЗСУ

Інженери з Дніпра створили ударний безпілотник для ЗСУ

Інженери з Дніпра створили ударний безпілотник для ЗСУ - фото умовне: defence-ua.com

Події
19 липня 2022 15:08

Інженери з Дніпра та Харкова створили БПЛА для потреб ЗСУ. Над проектом також працювали іноземні спеціалісти.

Ініціатор проекту – співзасновник "Монобанку" Володимир Яценко. Він розповів, що авіація – його хобі. Тому, поки небо закрите, вирішив створювати безпілотники. Також зібрав команду інженерів з Дніпра, Харкова та навіть з-за кордону. Про це він розповів в інтерв’ю журналу "Фокус".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Наразі винахідники створили універсальний прототип, який модифікується для потрібного бойового завдання протягом години – від тактичного (розвідник або ударний дрон) до оперативного (робота на великих відстанях від лінії фронту з тим самим функціоналом).

Їх завданням було створити дуже дешевий та ефективний БПЛА, який пристосований для вирішення бойових завдань. За розрахунками, він у інженерів один із найкращих. Адже у ньому застосованні нові технології і його дешевизна нівелює збитки від його втрати під час виконання бойового завдання.

Завданням інженерів було створити дешевий та ефективний БПЛАЗавданням інженерів було створити дешевий та ефективний БПЛА - фото: facebook.com/Володимир Яценко

Як розповів Яценко випробування безпілотника вже завершено. У розробленні тестували штучний інтелект. Його завдання – розпізнавати потенційні цілі у режимі реального часу та передавати координати ударним дронам, які працюють у групі з розвідником, та оператору БПЛА для ухвалення рішення.

Володимир Яценко розповідає, що українській армії сьогодні дуже потрібні сотні недорогих безпілотників оперативно-тактичного рівня, захищених від РЕБ і ППО ворога. Наразі він разом з інженерами із Дніпра виготовляє різні модифікації безпілотників завдяки спеціальній "начинці".

Також винахідник зазначив, що після ракетного удару по Вінниці, де загинуло троє дітей, кожен такий безпілотник має червоний і забере життя мінімум шести загарбників. 

Безпілотник з червоним номеромБезпілотник з червоним номером - фото: facebook.com/Володимир Яценко

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах