Військові розповіли, чому ми не збиваємо ворожі літаки над Білоруссю

Військові розповіли, чому ми не збиваємо ворожі літаки над Білоруссю

Військові розповіли, чому ми не збиваємо ворожі літаки над Білоруссю - фото: wikipedia.org

Події
14 липня 2022 13:28

Сьогодні в черговий раз у Білорусі повідомили про зліт літака ДРЛО А-50, який виявляє цілі та дає координати для ударів пілотам винищувачів. Простіше кажучи, літак-навідник. Стало відомо, чому українські військові не збивають ворожі літаки над територією Білорусі.

Як розповів полковник, спікер Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу, збивати російську авіацію у просторі Білорусі нам не дозволяють потужності наявних коштів ППО.

- Це надто далеко, щоб ми могли її дістати. Російська авіація працює навколо України, в такій підкові, від Білорусі починаючи, закінчуючи фактично островом Зміїним – між Зміїним та Севастополем. Вони постійно, 24 на 7, у режимі постійного патрулювання, – сказав Юрій Ігнат.

За його словами, росіяни перебазують літаки з одного плацдарму на інший. Є й стаціонарна техніка – наприклад, у Криму стоять Су-30, у Росії – Ту-22 М-3, з яких запускають ракети Х-22 (це одна з таких зруйнувала ТЦ у Кременчуці). У Білорусі вони використовують усі аеродроми без винятку.

- Авіація це така річ швидка та потужна, її можна за лічені хвилини, десятки хвилин перемістити на аеродром. Ми можемо їх знищувати лише тоді, коли вони увійдуть до зони ураження нашої ППО. На сьогоднішній день ті засоби, які ми маємо найпотужніші, це С-300. Дальність поразки цього комплексу до 70 км. Зрозуміло, що ці комплекси стоять на території України і ясно, що не на самому кордоні, – сказав речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Юрій Ігнат сказав, що якщо ворожі літаки залітатимуть у зону ураження нашої ППО, їх знищать. Але поки що далекобійної системи протиповітряної оборони ми не маємо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах