Скільки доведеться платити за навчання у вузах Дніпра у 2022 році
Від 7 до 53 тисяч гривень: скільки коштує навчання у вузах Дніпра в 2022 році
Події
11 липня 2022 15:54
Скільки доведеться платити за навчання у вузах Дніпра у 2022 році - фото: pixabay.com

З кожним роком бюджетних місць у вищих навчальних закладах стає все менше і хороші бали на екзаменах не гарантують отримання безкоштовної освіти. Тому, перед тим як вступити в омріяний університет варто звертати увагу не лише на якість та умови навчання, кваліфікацію викладачів, свої розумові можливості, але й на вартість навчання за контрактом.

Vgorode дізнався, скільки коштує навчання в університетах Дніпра.

ДНУ імені Олеся Гончара

ДНУ імені Олеся Гончара
ДНУ імені Олеся Гончара - фото: gorod.dp.ua

У цьому році Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара потрапив у ТОП-10 найкращих вишів України. Він зайняв десяте місце і в порівнянні з минулим роком, піднявся аж на сім сходинок вгору. Університет – один з найбільших закладів освіти в Україні. Зараз в ньому здобувають освіту понад десять тисяч студентів, обираючи з 66 спеціальностей. Там можна здобути освіту за всіма сучасними напрямками: починаючи від середньої освіти та філології, закінчуючи кібербезпекою та інженерією.

Найдешевші спеціальності – середня освіта, біологія, екологія, біотехнології та біоінженерія, хімічні та харчові технології, історія та географія, образотворче мистецтво, філологія, спеціальна освіта, філософія, культурологія, прикладні математика та фізика, авіаційна та ракетно-космічна техніка. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує 18 000 гривень за рік. Магістратура – 30 000 гривень. Заочна форма – 15 000 гривень.

Найдорожчі спеціальності – дизайн, психологія, журналістика, політологія, соціологія, міжнародні відносини, економіка та банківська справа, менеджмент та маркетинг, готельно-ресторанна справа, туризм, право, інженерія, інформаційні системи та технології, комп’ютерні науки, кібербезпека, медсестринство. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує 22 000 гривень. Магістратура – 35 100 гривень. Заочна форма 17 500 гривень.

Детальніше про університет можна дізнатися на сайті – тут. Також можна зателефонувати до приймальної комісії за номером 056-375-70-75.

Український державний університет науки і технологій

Український державний університет науки і технологій
Український державний університет науки і технологій - фото: eomdiit.cyberacademy.education

УДУНТ – є правонаступником двох закладів вищої освіти, які об’єдналися: ННІ ІПБТ – Навчально-науковий інститут "Інститут промислових та бізнестехнологій" ( до об’єднання Національна металургійна академія – НметАУ); ННІ ДІІТ – Навчально-науковий інститут "Дніпровський інститут інфраструктури і транспорту" (до об’єднання Дніпровський національний університет залізничного транспорту – ДНУЗТ). Займає друге місце у державному рейтингу серед ЗВО транспорту, будівництва і технологій, має розгалужені міжнародні зв’язки. Університет має у своєму складі 11 факультетів, технічний ліцей, бізнес-школу, філії у Львові та  Одесі.

Найдешевші спеціальності – професійна освіта, документознавство, екологія, прикладна механіка, матеріалознавство, металургія, машинобудування, електромеханіка, теплоенергетика, комп’ютерні технології, хімічні технології, залізничний транспорт. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує від 13 500 до 16 900 гривень за рік. Магістратура – від 14 300 до 18 000 гривень. Заочна форма – 7 600 гривень.

Найдорожчі спеціальності – філологія, економіка, психологія, фінанси та банківська справа, менеджмент, підприємництво, інженерія, комп’ютерні науки, кібербезпека. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує 19 900 гривень за рік. Магістратура – 26 900 гривень. Заочна форма – від 9 950 гривень до 13 450 гривень.

Детальніше про університет можна дізнатися на сайті – тут. Або зателефонувати до приймальної комісії за номером 097-239-14-79.

Національний ТУ "Дніпровська політехніка"

НТУ "Дніпровська політехніка"
НТУ "Дніпровська політехніка" - фото: nmu.org.ua

Колишній національний гірничий університет – провідний вищий навчальний заклад гірничого профілю України. Він має давні традиції, які поєднуються з сучасними завданнями, – готувати не лише високопрофесійні кадри за кожною спеціальністю, але й висококультурних людей, свідомих громадян своєї держави. Університет має повний цикл гірничо-геологічних, ІТ, економічних та гуманітарних спеціальностей.

Найдешевші спеціальності – середня освіта, професійна освіта, історія, філософія, культурологія, філологія, біологія, екологія, прикладні математика та механіка, машинобудування, електроенергетика, хімічні технології та інженерія, телекомунікації, гірництво, будівництво, соціальна робота. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує від 15 500 гривень до 16 800 гривень в рік. Магістратура – від 20 200 гривень за рік до 23 700 гривень за рік. Заочна форма – від 10 100 до 11 850 гривень.

Найдорожчі спеціальності – політологія, журналістика, облік і оподаткування, фінанси, банківська справа та страхування, менеджмент, маркетинг, підприємництво, право, інженерія програмного забезпечення, комп’ютерні науки, кібербезпека, туризм, публічне управління та адміністрування, міжнародні відносини. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує 20 800 гривень в рік. Магістратура – 27 100 гривень. Заочна форма – 13 550 гривень.

Детальніше про університет можна дізнатися на сайті – тут. Або зателефонувати до приймальної комісії за номером 067-447-51-52.

Університет митної справи та фінансів

Університет митної справи та фінансів
Університет митної справи та фінансів - фото: euroosvita.net

Вищий спеціалізований навчальний заклад з підготовки фахівців у сфері митної справи. Він є одним з двох таких ЗВО в Україні. В університеті діють Навчально-науковий інститут права та міжнародно-правових відносин, технічний факультет, фінансовий факультет, факультет економіки, бізнесу та міжнародних відносин та факультет управління. Також реалізуються денна та заочна форми навчання.

Найдешевші спеціальності – фізична культура і спорт, історія, культурологія, соціальне забезпечення. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує 19 000 гривень в рік.

Найдорожчі спеціальності – дизайн, філологія, економіка, політологія, психологія, журналістика, облік і оподаткування, фінанси, банківська справа та страхування, менеджмент, маркетинг, підприємництво, право, інженерія, комп’ютерні науки, кібербезпека, готельно-ресторанна справа, туризм, транспортні технології, міжнародні відносини, міжнародне право. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує від 21 000 гривень до 23 000 гривень в рік. Магістратура – від 27 000 гривень до 35 000 гривень. Заочна форма навчання від 15 000 гривень до 20 000 гривень.

Детальніше про університет можна дізнатися на сайті – тут. Або зателефонувати до приймальної комісії за номером 056-745-55-96.

Придніпровська державна академія будівництва та архітектури

Від 7 до 53 тисяч гривень: скільки коштує навчання у вузах Дніпра в 2022 році
Університет митної справи та фінансів - фото: euroosvita.net

ПДАБА – один з провідних вищих навчальних закладів архітектурно-будівельного профілю в Україні. В академії університети навчаються на п‘яти факультетах: архітектурному, економічному, будівельному, інформаційних технологій та механічної інженерії, цивільної інженерії та екології. Наукова діяльність в академії здійснюється за пріоритетними напрямами сталого розвитку, науки і техніки, що стосуються проведення теоретично-експериментальних досліджень на всіх стадіях життєвого циклу об’єктів архітектури і будівництва.

Найдешевші спеціальності – образотворче мистецтво, економіка, облік і оподаткування, менеджмент, маркетинг, підприємництво, екологія, комп’ютерні науки, матеріалознавство, галузеве машинобудування, будівництво, геодезія та землеустрій, цивільна безпека, автомобільний транспорт, публічне управління та адміністрування, міжнародні економічні відносини. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує від 12 900 гривень до 15 500 гривень за рік. Магістратура – від 13 800 до 19 950 гривень. Заочна форма – від 8 800 гривень до 13 650 гривень за рік.

Найдорожчі спеціальності – дизайн середовища, архітектура та містобудування. Отримати освітній рівень бакалавра в одній з них у 2022 році коштує 29 950 гривень за рік. Магістратура – 35 000 гривень.

Детальніше про університет можна дізнатися на сайті – тут. Або зателефонувати до приймальної комісії за номером 056-746-15-47.

Університет імені Альфреда Нобеля

Університет імені Альфреда Нобеля
Університет імені Альфреда Нобеля - фото: vesti.dp.ua

Університет імені Альфреда Нобеля – приватний вищий навчальний заклад освіти. За результатами рейтингу закладів вищої освіти 2019 року університет посів 2 місце серед приватних вишів та 80-те місце серед вишів усіх форм власності. Він готує фахівців з економіки, менеджменту, торгівлі, лінгвістики та права для підприємницького сектора.

У цьому році вартість навчання в університеті на денній, заочній та вечірній формі навчання бакалаврату та магістратури на першому курсі всіх спеціальностей буде єдиною – 40 000 гривень. Також перед вступом варто врахувати, що на деякі спеціальності заочної форми навчання немає.

Детальніше про університет можна дізнатися на сайті – тут. Або зателефонувати до приймальної комісії за номером 056-231-24-71.

Дніпровський державний медичний університет

Дніпровський державний медичний університет
Дніпровський державний медичний університет - фото: facebook.com/DniproMedUniversity

ДДМУ – один з найстаріших ВНЗ України. Академія стала одним з перших закладів України, де впроваджено тестові екзамени "Крок", а також єдиний практично-орієнтований випускний іспит. Навчання інтернів і клінічних ординаторів проводиться на 22 кафедрах по 39 напрямках. Заклад плідно працює над зростанням престижності вищої медичної освіти України та підвищенням її міжнародного авторитету, суттєво впливає на формування духовних цінностей і світогляду своїх випускників.

На базі університету діє чотири спеціальності: медицина, стоматологія, фармація, фізична терапія. Отримати освітній рівень бакалавра або магістра на одній з них у 2022 році коштує від 16 611 гривень до 53 357 гривень за рік.

Детальніше про університет можна дізнатися на сайті – тут. Або зателефонувати до приймальної комісії за номером 056-371-07-78.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах