Данілов розповів, з якими країнами Україні потрібний союз і що буде, якщо Путіна не стане

Данилов розповів, з якими країнами Україні потрібна спілка і що буде, якщо Путіна не стане - фото: youtube.com Апостроф TV

Данилов розповів, з якими країнами Україні потрібна спілка і що буде, якщо Путіна не стане - фото: youtube.com Апостроф TV

Події
06 липня 2022 14:58

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, з якими країнами Україні потрібний договір, а також розвіяв міф, що "зникнення" Путіна зупинить війну.

Так, Олексій Данілов дав велике інтерв'ю "Апострофу", де відповів на запитання, що цікавлять українців. Основні відповіді секретаря РНБО ми зібрали у цьому матеріалі.

Чи вийде до кінця 2022 року повернути території?

Данілов повідомив, що дуже хотів би, щоби так сталося. Для цього потрібні певні фактори – кількість та якість зброї, яку дають партнери. Якщо такі можливості будуть, завдання можна виконати. Якщо ні – нам буде дуже тяжко.

- Потрібно розуміти, що для нас не є перемогою кордони 24 лютого. Для нас перемога – це кордони 91-го року, – сказав Данілов.

Чи стане краще, якщо Путіна не стане?

Секретар Ради національної безпеки і оборони повідомив, що сподіватися на покращення для України, якщо Путіна не стане – це хибне уявлення.

- Там таких "путіних" дуже багато. Там таких сотні. 85 осіб, які зараз керують РФ, будь-хто з них може бути "Путіним", крім невеликої кількості людей. Це сім людей "ліберального толку", – повідомив Данілов.

З якими країнами Україні потрібні союзи?

Секретар РНБО повідомив, що в Україні практично впевнені, що після цієї війни будуть нові альянси та спілки. Для безпеки країни має бути союз, який проходитиме через Балтику, Чорне море та Каспій, а також потрібні двосторонні договори з країнами-членами НАТО.

- Це двосторонні угоди про військово-технічне співробітництво, про певні процеси між країнами: Україна – Великобританія, Україна – Польща, Україна – Литва, Україна – Румунія, Україна – Туреччина. Двосторонні угоди на певний проміжок часу можуть бути певними (не стовідсотковими, а певними) гарантіями стабільності в регіонах – до створення нового союзу, або до вирішення питання вступу нашої країни до НАТО, – сказав Данілов.

Що буде першим питанням при відновленні країни?

Основне питання при відновленні країни – безпека. Насамперед в Україні вирішать питання з безпекою, бо в країну, на яку можуть напасти, ніхто не захоче інвестувати.

- Те, що стосується відродження України, я хочу, щоб усі розуміли, що це не будинки. Насамперед – це ідеологія, якою ми користуватимемося найближчим часом. Я вже неодноразово говорив, що країна після війни має змінитись. Якщо в нас залишиться система, яка була 30 років, то ми бачимо, до чого вона привела. Ми маємо це змінити, – сказав Данілов.

За його словами, українці мають зрозуміти, яку країну ми будуємо. Будуватимуть її з тими людьми, які були на фронті.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах