На Дніпропетровщині збільшилася кількість пожеж

На Дніпропетровщині різко збільшилася кількість пожеж -

На Дніпропетровщині різко збільшилася кількість пожеж - фото: facebook.com/MNSDNE

Події
03 липня 2022 12:20

У Дніпропетровській області невпинно зростає кількість пожеж на відкритій місцевості. Більшість із них виникають з вини людей – через підпали та необережне поводження з вогнем.

Як повідомили у ДСНС Дніпропетровської області, з початку року сталося 2 656 пожеж на відкритій території. Це на 49,8% більше, ніж за такий період минулого року. На сьогодні вогонь знищив вже 2 800 гектарів землі.

Лише протягом останньої доби, 2 липня, рятувальники здійснили 37 виїздів, щоб ліквідувати пожежі. Загальна площа знищених вогнем екосистем – 41 гектар.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ДСНС наголошують, що у більшості випадків ці пожежі спричинені людським фактором. Мешканці області свідомо підпалюють суху рослинність або нехтують правилами протипожежної безпеки. Через жарку та вітряну погоду найменші осередки пожежі за лічені хвилини набувають значних масштабів. Саме такі пожежі можуть з легкістю перекинутись на житловий сектор та на лісові масиви.

Перед тим як палити сміття на власних ділянках, подумайте про можливі наслідки для навколишнього середовища та яку шкоду ви несете власному здоров'ю та оточуючих. Якщо ви помітили загорання у лісі, на відкритій території, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах