Принижував військових: криворізького блогера оштрафували на 180 тисяч гривень

Принижував військових: криворізького блогера оштрафували на 180 тисяч гривень

Принижував військових: криворізького блогера оштрафували на 180 тисяч гривень - фото: uainfo.org

Події
01 липня 2022 12:54

Блогера з Кривого Рогу Захара Палантина, який ображав українських військовослужбовців, засудили до виплати штрафу у 178,5 тисяч гривень. Також його зобов’язали виплатити експертам майже шість тисяч гривень.

26 березня автомобіль 22-річного блогера зупинили для перевірки на блокпосту на дорозі Кропивницький-Кривий Ріг. На місці було кілька інспекторів патрульної поліції та два військовослужбовці 101-го батальйону територіальної оборони. Вони провели огляд машини та відпустили водія. Про це повідомляє "368.media".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після цього, він записав гнівне відео, яке виклав у соцмережу Instagram. Там він нецензурно ображає український військових і працівників поліції, пишається тим, що не допомагає армії та вважає патріотизм дурістю. Також він сказав, що йому всеодно на війну. Протягом доби після цього його затримали. 

Обережно, у відеозаписі є ненормативна лексика:

Відповідно до висновку експертів СБУ в тексті відеоролика тривалістю 02:42, який був розміщений користувачем, є висловлювання, що містять негативну оцінку особи людини, у тому числі у формі, що суперечать встановленим правилам поведінки та вимогам загальнолюдської моралі (прямі образи, нецензурна лексика, жаргонізми тощо), тобто персоніфікованою образою честі та гідності військовослужбовця.

Наприкінці травня підозрюваний уклав угоду про визнання вини. Вже у червні суд визнав його винним та засудив до виплати штрафу у 178,5 тисяч гривень ( ч.1 ст.114-1 Кримінального кодексу України). Також його зобов’язали виплатити експертам майже шість тисяч гривень. Після цього, обвинуваченого звільнили з-під варти у залі суду. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах