Лікарню Мечникова хочуть передати в управління МОЗу: що відбувається наразі

Лікарню Мечникова хочуть передати в управління МОЗу: що відбувається наразі -

Лікарню Мечникова хочуть передати в управління МОЗу: що відбувається наразі - фото: stroyobzor.ua

Події
28 червня 2022 12:23

Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені Мечникова можуть передати у підпорядкування МОЗу. Поки що триває лише обговорення цієї можливості.

Про ситуацію з передачею лікарні розповів голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. За його словами, протягом минулого тижня він неодноразово спілкувався з головлікарем Сергієм Риженком, а також говорив з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком.

Микола Лукашук підтримує те, що в Україні прагнуть створити сучасні університетські клініки і клінічні бази для розвитку медичної освіти, але вважає, що лікарня Мечникова має лишитися у власності територіальної громади.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Голова облради надіслав МОЗу офіційного листа, в якому зазначив, що лікарня Мечникова обслуговую спільні потреби територіальних громад, є опорним закладом охорони здоров’я у Дніпропетровській області і т.п. Микола Лукашук запропонував створити університетську лікарню у Дніпрі на базі "Спеціалізованої багатопрофільної лікарні №1 Міністерства охорони здоров'я України". Це не потребуватиме змін в мережі закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі Дніпропетровщини.

Окрім цього, депутати облради попросили Міністерство:

  • надати бізнес-план або економічне обґрунтування (з визначенням етапів, термінів, шляхів та засобів реалізації) ефективного використання цілісного майнового комплексу лікарні, з визначенням джерел фінансування видатків з його утримання;
  • повідомити про можливість вибору альтернативних баз для створення університетських лікарень з числа медичних закладів Дніпропетровської області;
  • розглянути питання доцільності розширення мережі університетських лікарень МОЗ України в Дніпропетровській області на період дії воєнного стану в Україні.

Микола Лукашук наголосив, що лікарню Мечникова нікуди не віддають, не зачиняють, не реформують, а персонал не звільняють.

- Медзаклад працює, продовжує і продовжуватиме рятувати українських захисників, лікувати переселенців та мешканців Дніпропетровщини. Наразі Міністерство збирає інформацію від обласних рад про лікарні, моделює майбутню систему розвитку сфери охорони здоров‘я і медичної освіти, – говорить Лукашук.

У лікарні проходили збори трудового колективу, де співробітники одностайно вирішили, що не хочуть зміни підпорядкування.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах