Навіщо лікарню Мечникова хочуть передати в управління МОЗу

Навіщо лікарню Мечникова хочуть передати в управління МОЗу -

Навіщо лікарню Мечникова хочуть передати в управління МОЗу - фото: adm.dp.gov.ua

Події
22 червня 2022 12:12

Дніпропетровську обласну клінічну лікарню імені Мечникова можуть передати зі спільної власності територіальних громад у підпорядкування Міністерству охорони здоров’я. Чимало дніпрян вже виступили проти такого рішення.

Очільник Дніпропетровської облради Микола Лукашук повідомив, що вчора надвечір він отримав від МОЗу лист з пропозицією розглянути можливість передачі лікарні. Сьогодні він проведе нараду, на яку також запросив головлікаря Сергія Риженка. На ній вирішать, яку відповідь надати міністерству.

Микола Лукашук вважає, що медзаклад повинен надалі залишатися у спільній власності територіальних громад.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Лікарня Мечникова – провідний заклад, про який знають далеко за межами України. Там працюють професійні, досвідчені медики, які врятували десятки тисяч життів. Свою відданість справі, мужність та стійкість колектив довів не словами, а реальними вчинками, – написав голова облради.

Він також закликав усіх утриматися від емоційних висловлювань щодо цього питання і не робити ніяких заяв, оскільки це не тема для "хайпу". Микола Лукашук пообіцяв додатково повідомити про результати розгляду листа.

Заступник головлікаря лікарні Мечникова Олександр Толубаєв опублікував звернення МОЗу. В ньому говориться про те, що міністерство планує створити мережу університетських лікарень у кожному обласному центрі, де майбутні спеціалісти (студенти, інтерни) будуть проходити практичну підготовку. У Дніпрі пропонують створити університетську лікарню саме на базі лікарні Мечникова.

Звернення МОЗу -Звернення МОЗу - фото: facebook.com/alexandr.tolubayev

Лікарню Мечникова пропонують передати в управління МОЗу -Лікарню Мечникова пропонують передати в управління МОЗу - фото: facebook.com/alexandr.tolubayev

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах