На поїзді з собакою через всю країну: на Дніпропетровщині дитина втекла з "рабства"

На поїзді з собакою через всю країну: на Дніпропетровщині дитина втекла з "рабства" -

На поїзді з собакою через всю країну: на Дніпропетровщині дитина втекла з "рабства" - фото: dp.npu.gov.ua

Події
27 червня 2022 17:24

Поліцейські відшукали 15-річну Катерину Булаву, яка декілька днів тому зникла на Дніпропетровщині. Дівчина разом з собакою проїхала через всю країну, щоб, як вона говорить, втекти з "рабства".

Про історію Катерини розповіли у ГУ НП Дніпропетровської області.

Дівчина проживає у селі Приміське у Нікопольському районі. 22 червня її мама зателефонувала до поліції та повідомила, що її донька зникла. Поліцейські почали відпрацьовувати декілька версій, шукали дівчинку на території району, але згодом їм стало відомо, що вона на залізничному вокзалі придбала квиток до Тернополя. Разом з собакою вона вирушила у дорогу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інформацію передали тернопільським правоохоронцям, тому наступного дня близько десятої години ранку вони чекали на прибуття потяга із Запоріжжя. Дитина дійсно перебувала у вагоні разом із собакою.

Катерину на вокзалі зустріли поліцейські -Катерину на вокзалі зустріли поліцейські - фото: dp.npu.gov.ua

За словами правоохоронців, історія 15-річної Катерини вразила навіть найдосвідченіших поліцейських. Вона розповіла, що втекла не з дому, а з рабства, у яке її життя перетворила рідна мати. Дівчина прибирала, прала, готувала, а також піклувалася про 11-річну сестру. В цей час, за її словами, мати лише пиячила та морила їх голодом.

Свою втечу дівчина планувала заздалегідь. Щоб мати гроші на квиток, вона ходила підробляти по сусідах і лише в той час, коли матері не було вдома, або вона нетвереза спала. Єдина можливість вільно вийти з подвір’я, аби не накликати на себе гнів, – це прогулянки з собакою. Близько шостої години ранку 22 червня вона пішла начебто вигуляти свого чотирилапого друга, а потім одразу кинулася шукати можливість поїхати з міста. Близько 13 години дівчинка сіла в поїзд до Тернополя.

Мати зателефонувала до поліції і повідомила про зникнення дочки лише ввечері.  Правоохоронці впевнені, не через те, що хвилювалася, а тому, що не було кому обід та вечерю приготувати.

Дівчинку помістили до тимчасового притулку, а її собаку, яку вона називали своїм найкращим другом, віддали кінологам. Дитині пообіцяли, що тварину обов’язково повернуть. Добу нікопольчанка провела у Тернополі, поки за нею не приїхали ювенальні поліцейські з Дніпропетровської області.

Вже дорогою до Нікополя Катерина найбільше раділа, що їй повернули собаку, а ще запевнила, що поліцейські, з якими вона спілкувалася, – найдобріші люди, яких вона зустрічала за своє життя. Тривожилася через єдине – аби її не повернули матері.

Правоохоронці дізналися, що у неї є старша повнолітня сестра. З нею зв'язалися та домовилися, щоб вона на деякий час забрали її до себе. Родиною вже зайнялися соціальні служби. Про умови проживання дітей та ставлення матері до них – раніше інформації до поліції не надходило.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах