6 зворушливих відео про переселенців з України, від яких на очі навертаються сльози
6 зворушливих відео про переселенців з України, від яких на очі навертаються сльози
Події
20 червня 2022 14:49
6 зворушливих відео про переселенців з України, від яких на очі навертаються сльози - фото: apostrophe.ua

За даними Міжнародної організації з міграції ООН, близько 13,7 мільйонів українців були змушені покинути свої домівки та тікати від російської агресії. З них майже шість мільйонів шукали прихисток за кордоном. 

20 червня – Всесвітній день біженців. Він призначений Організацією Об’єднаних Націй на честь людей по всьому світу, які були змушені втекти з рідної країни і визнає їх силу та мужність. Також це ще одна нагода викликати у суспільства співчуття до переселенців та згадати про їхню стійкість у відбудові свого життя.

Vgorode зібрав 6 зворушливих відео про біженців з України, від яких на очі навертаються сльози.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

П'ятирічний хлопчик сам перетинає кордон України з Польщею

Відео з українським хлопчиком, який плаче, перетинаючи кордон з Польщею, облетіло всі світові ЗМІ. Його зняв та оприлюднив іноземний журналіст. В Україні 8 березня його поширив нардеп Олексій Гончаренко.

На відео помітно, що хлопчик тепло одягнений і тримає у руці пакет з іграшкою та чимось солодким. Він йде на пункт пропуску в Медика і гірко плаче.

Згодом виявилося, що це п’ятирічний Іван. Він втратив зв'язок із татом, тому вирушив з Києва до польського Хелма самостійно. Упродовж двох днів дороги люди передавали хлопчика з рук в руки, аж поки він не дістався Польщі. Усю дорогу на зв'язку з попутниками юного українця перебувала волонтерка, яка зустріла його вночі на кордоні. Зараз Іван з мамою у безпеці.

Діти в іспанському дитячому садку зустрічають хлопчика-біженця з України

Хлопчик з України вимушений був втекти від війни аж на інший край Європи. В іспанському дитсадку місцеві діти його зустріли з обіймами. Відео облетіло соцмережі в кінці березня і ще раз показало, що світ небайдужий до України та її громадян.

Хлопчик покидає Київ і сумує за татом

Марк Гончарук — хлопчик з Києва, який попав в кадр британського журналіста, тікаючи з Києва у перші дні війни. Відео опублікувало видання The Guardian.

– Ми залишили тата в Києві, а тато буде продавати речі і допомагати нашим героям, нашій армії, він може навіть воювати, – сказав хлопчик, захлинаючись слізьми.

В описі відео написали, що сім’ї в Україні розриваються, і багатьом жінкам і дітям не залишається нічого іншого, як залишити своїх чоловіків і батьків.  Після того, як почалася війна, українська влада наказала чоловікам у віці 18-60 років залишитися і воювати з кремлівськими силами.

"Вирвані з коренем"

Aгентство ООН у справах біженців в Україні опублікувало короткометражний фільм про українських біженців, який містить потужне послання єдності напередодні Всесвітнього дня біженців.

– Коли феєрверки звучать як постріли. Коли сирени звучать як крики. Коли грюкаючі двері, звучать як падаючі бомби. Хто завгодно, де завгодно і коли завгодно, біженці потребують єдності та любові, які допоможуть зцілити шрами війни, – написали в описі відео.

У фільмі знялися понад 50 біженців з України, які зараз живуть у Німеччині. Зокрема і український співак Іван Дорн.

Дія завершується драматичною сценою на порожній берлінській площі, де біженці формують форму дерева, міцно вкорінене на землі в обіймах десятків людей.

– Щоб пережити спогади про війну, біженцям потрібна наша підтримка, – такі слова написали у заключному кадрі фільму.

"Я повернуся"

Двохвилинне відео містить кадри українців, які проживають у безпечній та мирній Польщі. Також там показані, зруйновані від ворожих пострілів, міста України.

Зворушливий ролик опублікувала Перша леді України, Олена Зеленська у себе на сторінці у Facebook.

Його герої – переселенці з Києва, Тернополя, Одеси, Львова, Дебальцева, Чернігова, Харкова, Слов'янська, Мелітополя, які тимчасово проживають за кордоном через війну в Україні.

– "Я повернуся". Ці слова повторює собі кожен українець, який був вимушений поїхати з дому. Повернуся до своєї школи. До свого горнятка на кухні. До своїх каштанів. До рідних, – написала Олена Зеленська.

Також вона зазначила, що Польща прихистила майже три мільйони українців, дала їм не тільки тимчасові оселі, а й постійне піклування, безкоштовну медицину та освіту.

"Не пробачу"

Український дует OPG SVYATIE написали пісню про кричущий біль війни, який зараз переживає кожен українець. Також вони зняли кліп, до якого увійшли кадри бомбардувань України та зворушливі відео дітей та жінок біженців, які тікали від смерті на рідній землі.

Я плакала весь час. Cтільки болі, стільки горя ми ніколи не переживали. Ці емоції вилились у слова пісні "Не пробачу". Написали її разом з чоловіком Юрою та моїм сином Тимофієм. Тіма вчився на кадета, він особливо болісно відчуває усе, що відбувається. Саме Тимофій написав такі важливі рядки пісні: "Твоїми пострілами мене не злякати! Я у себе вдома! А це означає, що тобі мене ніяк не здолати!” Я впевнена, під цими словами може підписатися кожен з нас", – написала в описі під лірик-відео солістка гурту Інна Воронова.

 

 

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах