"Це кримінальна справа": Філатов прокоментував демонтаж пам’ятника Пушкіну

"Це кримінальна справа": Філатов прокоментував демонтаж пам’ятника Пушкіну -

"Це кримінальна справа": Філатов прокоментував демонтаж пам’ятника Пушкіну - фото: gorsovet.com.ua

Події
19 червня 2022 13:30

У Дніпрі триває процес перейменування вулиць, а також демонтажу пам’ятників, які пов’язані з Росією. Одним зі спірних питань залишається пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну.

Міський голова Борис Філатов пояснив, чому наразі неможливо прибрати цей монумент. Про це він розповів в програмі "Рандеву" з Яніною Соколовою.

За його словами, приймати рішення про демонтаж пам’ятників повинна не тільки місцева влада, але і Міністерство культури. Наприклад, пам’ятник Пушкіну – є пам’яткою монументального мистецтва. Гроші на нього збирали мешканці Катеринослава, а встановили його у 1901-му році на честь 100-річного ювілея поета.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер не заперечує, що імперські погляди Пушкіна впродовж його життя змінювалися, але Філатов вважає, що його, тим не менш, можна презентувати як фігуру, яка у певний час була проти імперії.

Поки що пам’ятник Пушкіну прибирати не збираються, оскільки це може закінчитися кримінальною справою.

- Треба, щоб наші колеги (Верховна Рада) швидше "прочухалися" та прийняли відповідний закон. Тому що я зараз, якби хотів, не можу просто знести пам’ятник Пушкіну, тому що це кримінальна справа. Оскільки це пам’ятник монументального мистецтва. Далі ми вже розберемося – чи залишати його, – прокоментував мер.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах