Місту Павлоград хочуть повернути історичну назву

Місту Павлоград хочуть повернути історичну назву

Місту Павлоград хочуть повернути історичну назву - фото: new.павлоград.dp.ua

Події
18 червня 2022 16:53

Місто Павлоград у Дніпропетровській області хочуть перейменувати. На сайті електроних петицій з’явилося відповідне голосування.

Автор петиції пропонує повернути місту історичну назву, яку йому дали на честь старшини війська Запорізького Матвія Хижняка – "Матвіївська Слобода". Він зазначає, що населений пункт зараз названий в честь спадкоємця престолу Російської імперії Павла Першого, який чинив проти України, традиційну для Московії, колоніальну політику.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тому, за словами місцевого мешканця, назва Павлоград – це російський топонім. А там, де є русизми, рано чи пізно приходить "руський мір".

 – Виходячи з вищевикладеного, виникла доцільність дерусифікації топонімів, яку потрібно розпочати з назви міста, – зробив висновок автор петиції.

Наразі петиція набрала 35 голосів із 500 необхідних.

Нагадаємо, петиція про перейменування міста Новомосковськ у Дніпропетровській області набрала необхідну кількість голосів. Документ у системі місцевих електронних петицій зареєстрували ще 18 березня. Автор петиції вимагає перейменування міста Новомосковськ та повернення історичної назви задля розірвання будь-яких зв’язків з країною агрессором. Станом на 6 червня вона зібрала 211 голосів з 200 необхідних і згодом її має розглянути місцева влада.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах