Занедбані корпуси та розвинутий кіберспорт: Педан розповів, що треба знати перед вступом в ДНУ

 Занедбані корпуси та розвинутий кіберспорт: Педан розповів, що треба знати перед вступом в ДНУ

Занедбані корпуси та розвинутий кіберспорт: Педан розповів, що треба знати перед вступом в ДНУ - фото: youtube.com/УНІВЕРCHECK#3

Події
17 червня 2022 13:34

Закінчився ще один навчальний рік у школі. Для випускників це одночасно сумно та радісно, адже треба робити вибір, який може кардинально змінити їх життя. Майже кожен з них задається питаннями – до якого університету вступити та як не прогадати. Бо від вищого навчального закладу залежить якими будуть університетські роки: найкращими і цікавими чи такими, про які не хочеться згадувати.

Відомий український шоумен та телеведучий Олександр Педан разом зі своєю донькою Валерією відправились у освітню подорож – "УніверCheck". Вони їздили по різним містам України, аби допомогти майбутнім студентам обрати той самий найкращий університет. Варто зазначити, що всі відео вони зняли ще до початку російського вторгнення на територію нашої країни.

Восени 2021 року Олександр та Валерія відправились у Дніпро та показали всі особливості навчання у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара: навчальний процес та корпуси, гуртожитки, потенціал для роботи та активності студентів в університеті та можливості розвитку у Дніпрі. Також вони зробили чесні висновки, які також показали глядачам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дніпровський національний університет – один з найбільших закладів освіти в Україні. Зараз в ньому здобувають освіту понад десять тисяч студентів, обираючи з 66 спеціальностей. З переліком можна ознайомитися тут.

Умови навчання в ДНУ

Олександр та Валерія Педан відправилися в перший корпус університету. Вони зазначили, що там доволі сучасно та чисто. Ліфти працюють тільки на першому поверсі та на останньому, тобто, наприклад, на другому поверсі ліфт викликати неможливо. Як повідомив голова студентської ради Микола Ткаченко, не всі корпуси такі гарні та оновлені. За його словами більшість з них занедбані часом. Проте Олександр відмітив, що університет прикрашають не картини, а саме студенти, які, на жаль, майже весь рік були на дистанційному навчанні. Гості завітали і до їдальні першого корпусу, де одноголосно сказали, що там смачно.

Телеведучий також зайшов на дистанційну пару до студентів факультету іноземної філології, де ті сказали, що головний плюс університету – хороші викладачі, які знають свою справу та чесно оцінюють здобутки. Також вони відмітили кіберспортивний комітет, де кожен місяць проводять різні івенти для кіберспортсменів та новачків.

У відео вони показаний ще один популярний факультет серед студентів – Фізико-технічний факультет, де вчать будувати ракети. Після навчання в ньому, можна працювати інженером у ракетно-космічній галузі. Наприклад, у КБ “Південне” – важливе та головне підприємство космічної сфери України.

Гуртожитки в ДНУ 

Сам гуртожиток, який показали у влозі, має блочну систему. В блоці п’ять кімнат, у кожній з яких має душ та туалет, проте там немає гарячої води. Також є одна кухня на блок. Умови в кімнатах, туалетах та кухні нормальні, але не на 100%. Крім цього, в кожному гуртожитку є обладнаний спортзал, де спортом займається кожен охочий та кімната для розваг, ігор та перегляду фільмів. А сам університет має 20 різних видів спортивних секцій: боротьба, самбо, аеробіка, волейбол, дзюдо, фехтування та інші.

Вартість проживання у гуртожитку на жовтень 2021 року була 6 240 гривень в рік, тобто 520 гривень в місяць. Проте зараз за місяць проживання в кімнаті доведеться заплатити близько 800 гривень. За словами ректора Сергія Оковитого, в гуртожитку можуть жити всі студенти, в яких немає житла у місті. 

Що говорить ректор про ДНУ

Як розповів Сергій Оковитий, найпопулярніші факультети ВНЗ: філологія, інженерія програмного забезпечення та прикладна математика. Найдорожчий контракт коштував в минулому році 32 900 гривень, найдешевший – 16 тисяч гривень. Зараз вартість контракту в університеті вища. Також Оковитий відзначив, що вступати випускники мають саме сюди. Адже тут готують висококласних фахівців – випускники отримували PhD, наприклад, в Оксфорді, Джексонському університеті в США, а сам університет сучасний та динамічний.

ДНУ під час війни

З першого дня війни студентська рада допомагала біженцям. Також на території університету відкрили пункт прийому гуманітарної допомоги. Крім цього, самі студенти допомагали теробороні Дніпра та придбали амуніцію для бійців. А деяка молодь організувала благодійний кібертурнір, зібрані кошти з якого спрямували на закупівлю додаткового обладнання для військових. Ще одна допомога студентського штабу – допомога переселенцям.

Отже, Олександр Педан та його дочка Валерія виокремили плюси та мінуси навчання в Дніпровському національному університеті ім. Олеся Гончара.

Плюси:

  • професійні викладачі, що дають хороші знання;
  • активна студрада, що захищає права студентів;
  • багато факультетів та спеціальностей;
  • усі важливі будівлі знаходяться на одній території;
  • сучасні лабораторії;
  • підтримка стартапів студентів;
  • велика різноманітність мов для вивчення.

Мінуси:

  • більшість корпусів та гуртожитків потребують ремонту та реставрації, адже студенти заслуговують на кращі умови навчання та проживання.

Можливості для студента у Дніпрі

Дніпро – місто мільйонів людей, у якому скільки ж можливостей. Тут є безліч кафе, ресторанів, магазинів, розважальних торгових центрів тощо. Також тут постійно з’являються нові парки, сквери, зони відпочинку та є річка Дніпро.

За словами Олександра Педана, у місті точно є чим зайнятися: гуляти наайдовшою набережною Європи, кататися на прогулянкових човнах, відвідувати парк та займатися різними активностями як на воді, так і на суші. Валерія відмічає, що тут великий IT-кластер та й в цілому дуже багато спеціалістів ІТ-сектору. Можливо саме через це для молоді облаштували безліч сучасних коворкінгів. Загалом Дніпро – це провідний, діловий та культурний центр південно-східної України.

З плюсів навчатися саме в Дніпрі виділили велику кількість місць для розваг та проведення вільного часу, дуже сильний ІТ-кластер, річка Дніпро. З мінусів –  дуже дорого та є проблеми з транспортом. В кінці блогери відзначили, що місто хороший для студентів та активної молоді. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах