Що буде з літаком на ж/м Сонячний у Дніпрі

Що буде з літаком на ж/м Сонячний у Дніпрі

Що буде з літаком на ж/м Сонячний у Дніпрі - фото: dnipro.libr.dp.ua

Події
16 червня 2022 18:27

Літак на житловому масиві Сонячний у Дніпрі перебуває на обліку як об’єкт культурної спадщини. Він є історичною пам’яткою і нагадує про звільнення міста від фашистських загарбників у роки Другої світової війни. Його встановили у 1975 році.

Як повідомила начальниця управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради Надія Лиштва, місто не може його демонтувати самостійно в рамках позбавлення символів радянської влади. Дозвіл на це може дати лише Міністерство культури України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також вона зазначила, що за законом демонтувати об’єкт, поки він є пам’яткою культурної спадщини, не можна. Але його вже занесли до офіційного переліку на зняття з такого обліку.

Після того, як літак перестане бути історичною пам’яткою, рішення про його подальшу долю ухвалюватиме балансоутримувач. Тобто його можуть пофарбувати або демонтувати. Проте вчора там вже зафарбували червоні зірки та хвіст літака у кольори Державного прапора, а також додали зображення Герба України.

Нагадаємо, у Дніпрі збираються перейменувати ще 22 вулиці, назви яких пов'язані з країною-агресором – Російською Федерацією. Ознайомитись з переліком вулиць, які можуть отримати нові назви, можна тут.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах