На Дніпропетровщині винесли вирок любителю "руського міра"

На Дніпропетровщині винесли вирок любителю "руського міра" -

На Дніпропетровщині винесли вирок любителю "руського міра" - фото: pexels.com

Події
15 червня 2022 13:31

Суд виніс вирок мешканцю Дніпропетровської області, який підтримував "руський мір" і окупаційні війська.

Як повідомили в СБУ, чоловік з початку війни активно долучився до антиукраїнської пропаганди в інтернеті. Зокрема він готував статті з негативним контентом про українську владу, військовослужбовців ЗСУ, безперспективність опору агресору та підтримку окупаційних військ. Більшу частину меседжів з його "творів" потім пошироювали російські телеканали.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Житель Дніпропетровщини підтримував окупантів -Житель Дніпропетровщини підтримував окупантів - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Завдяки антидержавним статтям "письменник" заслужив авторитет у проросійської аудиторії, тому він вирішив не зупинятися. Чоловік почав фотографувати та знімати на відео військові об’єкти ЗСУ, головними з яких були об’єкти оперативного командування "Схід".

Окрім військових частин, його цікавили волонтерські центри, військові шпиталі тощо. Фото та відео з координатами на карті він надсилав до проросійських чатів та інтернет-спільнот. Ці дані ворог міг використовувати для нанесення ракетних ударів.

Любителя "руського міра" затримали правоохоронці -Любителя "руського міра" затримали правоохоронці - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Досудовим розслідуванням доведено вчинення чоловіком злочину – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Враховуючи активну співпрацю зі слідством та надання вагомої інформації стосовно своїх контактів у проросійському інформпросторі, судом ворожому посібнику пом’якшено вирок – його засуджено до трьох років позбавлення волі.

Чоловіку винесли вирок -Чоловіку винесли вирок - фото: facebook.com/ssu.dnipro

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах