У місті на Дніпропетровщині з’явилася вулиця Бориса Джонсона

У місті на Дніпропетровщині з’явилася вулиця Бориса Джонсона -

У місті на Дніпропетровщині з’явилася вулиця Бориса Джонсона - фото: t.me/chanel24

Події
12 червня 2022 11:03

У Новомосковську перейменували декілька вулиць, назви яких були пов’язані з країною-агресором. Відповідне рішення ухвалили на нещодавній сесії міської ради.

Як повідомив міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік, тепер у місті зросійщених назв вулиць стало менше. Так, вулицю Московську перейменували на Маріупольську, що, як вважає мер, дуже символічно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вулиця Горького стала Волонтерською, а Тургенєва – Військових залізничників на честь єдиної у місті військової частини, яка зараз захищає Україну. Вулиці Бойовій і площі Перемоги повернули їх історичні назви – вулиця Йорданська і площа Соборна. Провулку Парковому дали ім’я знаменитого мецената Кирила Тарловського.

Окрім цього, у Новомосковську тепер є вулиця Бориса Джонсона. Вулицю Леваневського вирішили перейменувати на честь прем’єр-міністра Великої Британії, який наразі підтримує нашу країну і допомагає у війні.

Сергій Рєзнік зауважив, що у місті ще залишається близько чотирьох десятків вулиць і провулків, які підлягають дерусифікації. 

Нагадаємо, що раніше міський голова відповідав на питання, чи перейменують Новомосковськ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах