Отримай відповідь: чи правда, що в Україні спалах холери

 Отримай відповідь: чи правда, що в Україні спалах холери

Отримай відповідь: чи правда, що в Україні спалах холери - фото: medikom.ua

Події
09 червня 2022 17:16

У мережі поширюється інформація про спалах холери в містах України. Громадян закликають пити тільки кип’ячену воду і мити нею овочі та фрукти. Також не можна купатися у водоймах. Проте, це фейк.

Щодо Дніпра, то головна технологиня КП "Дніпроводоканал" Ірина Флягіна заявила, що очисні споруди та станції працюють у штатному режимі згідно з технологічними регламентами. Там цілодобово перевіряють воду. Також станції повністю забезпечені реагентами для знезараження та очищення питної води.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також не проводилось жодних зібрань та попереджень у місцевих лікарнях. Тому загрози епідемії немає. Про це повідомили в телеграм-каналі Стоп фейк Дніпро.

За інформацією головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, в країні не зафіксовано жодного випадку захворювання на холеру. 

Офіційних даних щодо спалаху холери в Запоріжжі та регіону також немає. Проте в тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області є проблеми з відсутністю лікарських засобів. Препарати, які знижували артеріальний тиск, заміняли гормони щитовидної залози закінчуються. У таких випадках прогресують хвороби, які були у людей до війни. У окупованій Херсонській області така сама ситуація. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

За його словами, до появи групи кишкових інфекцій, зокрема холери може призвести відсутність води у окупованих населених пунктах. Проте він зазначив, що МОЗ готовий до таких викликів.

На даний момент ризик поширення таких хвороб, як холера є в окупованому російськими військами Маріуполі. Адже там спостерігаються масові поховання, тепла погода та відсутність доступу до питної води у населення. Про це повідомив Ігор Кузін. Він зазначив, що основна увага наразі зосереджена на тому, щоб не допустити цю хворобу.

Також він додав, що система охорони здоров'я України готова до спалахів холери та має достатній запас ліків на цей випадок. А з 1 червня розпочато посилений епідеміологічний нагляд за всіма випадками, що мають симптоми недуги.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах