Чи можна у Дніпрі купатися в міських фонтанах

Чи можна купатися у міських фонтанах

Чи можна купатися у міських фонтанах - фото: detivgorode.ua

Події
02 червня 2022 16:17

Вчора, 1 червня у Дніпрі почали працювати більшість місцевих фонтанів. За словами представника КП "Дніпроводоканал" Олексія Прохорова, фонтани створюють позитив, а також це естетично красиво. Окрім того, це ще й гарне зволоження повітря у спекотну погоду. Також для деяких фонтани це не тільки гарно, але й можливість покупатися та розважитися.

Проте експерти та лікарі наголошують, що купатися у водограях категорично заборонено.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Чому не можна купатися у фонтанах?

  • вода у фонтанах не очищається і не дезинфікується. В них купаються та п'ють воду собаки і птахи. Також у воді можуть жити безліч збудників важких хвороб. Якщо у людини є на шкірі мікротріщини - то через них в організм потрапляють стафілококи, стрептококи та інші небезпечні мікроорганізми. Після води з фонтану потрібно обов'язково промити тіло під проточною водою і з милом. Окрім цього, з фонтану не можна пити воду.
  • у фонтанах збирається весь пил і бруд з міських вулиць, а також потрапляють солі та важкі метали. Від бруду дно фонтанів стає слизьким, тому там дуже легко посковзнутися. Удар може бути фатальним, оскільки фонтани зазвичай будують з бетону. Також є ризик піти під воду і захлинутися.
  • у чаші фонтану є форсунки, світильники, різні конструкції. Іноді їх навіть не видно у воді, проте вони можуть дуже травмувати та привести до летальних наслідків;
  • обладнання водограїв під’єднане до електричної напруги.

Нагадаємо, що в минулому році у сквері Прибережному 4-річний хлопчик, граючись у фонтані, посковзнувся і впав на трубу, з якої б’є сильний напор води. Його не вдалося врятувати. Після цієї трагедії у місті мали ввести штрафи за купання у фонтанах та поставити попереджувальні таблички.

Тому закликаємо громадян бути свідомими, батьків – пильнувати дітей та не забувати про правила безпеки та поведінки у фонтанній зоні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах