Лукашук розповів, чи є загроза входу ворога на територію Дніпропетровщини

Лукашук розповів, чи є загроза входу ворога на територію Дніпропетровщини -

Лукашук розповів, чи є загроза входу ворога на територію Дніпропетровщини - фото: oblrada.dp.gov.ua

Події
16 травня 2022 12:27

Голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук під час брифінгу розповів про обстріли прикордонних територій, розмінування та загальну ситуацію в області.

Микола Лукашук зазначив, що сьогодні зранку, 16 травня, в області, як і по всій території України, була небезпека ракетних ударів. За його словами, останнім часом росіяни майже щодня обстрілювали прикордонні території Дніпропетровщини з "Градів" та мінометів. Втім очільник обласної ради запевнив, що обстріли ведуться з великої дистанції і загрози входу ворога на територію області немає.

Кількість громад у Дніпропетровській області, які постраждали через військову агресію, збільшилася. До Мінітеграції планують звернутися з клопотанням щодо внесення до відповідного переліку територій Великомихайлівської, Маломихайлівської, Покровської та Межівської громад.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В оновлений список поки що увійшла тільки Великомихайлівська ТГ. До початку повномасштабного вторгнення там проживало близько чотирьох тисяч громадян, через російську агресію та обстріли з виїхало близько тисячі мешканців. Наприкінці квітня дві громади Дніпропетровщини вже увійшли до переліку – це Зеленодольська і Широківська громади, звідки виїхало близько 14 тисяч жителів.

Внесення в список Мінреінтеграції означає, що мешканці цих територій, чиє житло було ушкоджено внаслідок обстрілів і які вже виїхали чи планують виїхати з території громади, зможуть отримати статус внутрішньо переміщеної особи та оформити відповідні виплати. Кожен дорослий переселенець може щомісяця отримувати по дві тисячі гривень. Якщо мова йде про дітей та людей з інвалідністю, щомісячна допомога складає три тисячі гривень.

Також в нашій області продовжують розміновувати території. З початку повномасштабного вторгнення спеціалісти ДСНС відпрацювали 119 виїздів, виявили та знищили 2 076 вибухонебезпечних предметів.

Микола Лукашук повідомив, що нині в Дніпропетровській області проживає більше 225 тисяч внутрішньо переміщених осіб, із них 53 тисячі – це діти. Найбільше переселенців проживає у Дніпрі та Кривому Розі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах