Скільки заяв про пошкоджене майно зареєстрували на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині зареєстрували понад 100 повідомлень про пошкоджене через війну майно

На Дніпропетровщині зареєстрували понад 100 повідомлень про пошкоджене через війну майно - фото: adm.dp.gov.

Події
30 травня 2022 15:44

Через війну у ЦНАПах України з’явилася нова послуга. Там допомагають збирати інформацію про пошкоджене або знищене майно.

Як повідомляє ДніпроОДА, у Дніпропетровській області консультанти зареєстрували вже 115 повідомлень про випадки пошкоджень і руйнувань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Іван Начовний зазначив, що після перемоги все відбудується. Проте зараз, першочергове завдання — фіксувати зруйновані або пошкоджені будівлі.

У центрах надання адміністративних послуг людей консультують. Також їм допомагають подати заяву про пошкодження онлайн – через мобільний застосунок «Дія».

Як самостійно подати заяву через додаток “Дія”?

  • Оновити застосунок "Дія";
  • Перейти у розділ "Послуги";
  • Обрати "Пошкоджене майно";
  • Заповнити форму, вказавши усю необхідну інформацію – дані про пошкоджений об’єкт, фото та опис пошкоджень, контактні дані.

Після реєстрації повідомлення з’явиться інформація про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом найближчим часом.

Заявляти про руйнування майна потрібно, аби отримати компенсацію від держави. Кожен випадок розглядатимуть експерти та спеціальні комісії. Вони ж оцінюватимуть збитки.

Загалом у ЦНАПах Дніпропетровщини з початку війни надали понад 292 тис послуг.

Нагадаємо, що для підприємців створили єДекларацію — новий документ на порталі "Дія". Він буде діяти тільки в період воєнного стану і замінить 374 види дозволів та ліцензій, які потрібні для роботи бізнесу. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах