IT-команда з Дніпра запустила сайт, де можна знайти українські аналоги російським та закордонним сервісам

IT-команда з Дніпра створила сайт з українськими аналогами російських сервісів

IT-команда з Дніпра створила сайт з українськими аналогами російських сервісів - фото: marketer.ua

Події
25 травня 2022 16:31

З початком війни, українці відмовляються від російських виробників та переходять до рідного українського. Все частіше купують одяг, взуття, косметику, продукти, меблі та інші товари саме українських брендів. Але коли мова йде про онлайн-сервіси, то громадяни чомусь обирають закордонні аналоги.

Тому IT-команда з Дніпра запустила волонтерську онлайн-платформу «ProIT Ukraine», де кожен може швидко знайти український аналог російським та закордонним сайтам. Про це повідомила Відкритому авторка проекту і маркетингова стратегка IT-компаній Оксана Вобяченко.

За її словами, мета проекту «Pro IT Ukraine» — допомогти українцям швидко знаходити зручні та якісні українські сервіси. Також проект допомагає спростити перенесення баз, матеріалів, контактів, автоматизаційні налаштування з чужих до вітчизняних платформ. А для нових бізнесів є можливість відразу знайти цікаву та корисну пропозицію.

Як користуватися сервісом «Pro IT Ukraine»?

Щоб знайти український аналог, потрібно в рядку пошуку ввести назву популярного або російського онлайн-сервісу. Після цього випаде підбірка альтернативних сервісів з українським походженням.

Найчастіше користувачі шукають заміну програмам: ВКонтакті, Yandex, Tinder, Photoshop, Figma, Airbnb, 1C для ІТ, LBooking.

Наприклад Taplink – це відомий російський сервіс для створення мультипосилань у біографії, сторінок-візиток, сайтів, месенджерів та соціальних мереж.

Замість нього «Pro IT Ukraine» пропонує використовувати Unilink – простий конструктор веб-сайтів для електронної комерції. За допомогою нього можна збільшувати свої продажі, отримувати більше потенційних клієнтів, створювати сайти для покупок та ботів-месенджерів і розвивати бізнес. 

Український конструктор веб-сайтів для електронної комерціїУкраїнський конструктор веб-сайтів для електронної комерції - фото: скріншот зі сторінки unilink.us

Ще один західний сервіс, яким українці користуються доволі часто - «Airbnb». Він допомагає винайняти будинки, квартири, кімнати або ліжка по всьому світу.

На «Pro IT Ukraine» його аналог - Hotels24.ua. На ньому можна забронювати готелі, хостели, квартири в Україні та усьому світі.

Український сайт, де можна забронювати готелі, хостели та квартири по всьому світуУкраїнський сайт, де можна забронювати готелі, хостели та квартири по всьому світу - фото: скріншот зі сторінки hotels24.ua

Авторка проекту і маркетингова стратегка IT-компаній Оксана Вобяченко в майбутньому планує проаналізувати ніші та індустрії, в яких Україна не має аналогів та де не закриті потреби громадян. Також вона закликала українців перестати користуватися російськими сервісами, адже кошти з підписок йдуть на армію ворога. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах