У Дніпрі спиляли 100-річну шовковицю Івана Акінфієва

У Дніпрі спиляли 100-річну шовковицю Івана Акінфієва -

У Дніпрі спиляли 100-річну шовковицю Івана Акінфієва - фото: nashemisto.dp.ua

Події
25 травня 2022 10:44

Комунальники спиляли одне з найстаріших дерев Дніпра – сторічну шовковицю, яку, як вважається, особисто посадив катеринославський дослідник природи Іван Акінфієв.

Дніпровський історик Віктор Єкшов розповів, що шовковиця входила до переліку 20-ти видатних дерев міста, які мають 100-річний вік та власну історію, але до оформлення документального захисту таких дерев справа не дійшла, передає "Наше місто". За словами історика, від дерева лишилася лише нижня частина стовбуру, тому він сподівається, що шовковиця виживе і ще проросте.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У міському департаменті благоустрою повідомили, що це дерево знаходилося у поганому стані – у нього були величезні гнилі пустоти всередині. Комісія обстежила його, а обласна екологічна інспекція підписала відповідний акт, тому шовковицю довелося спилити.

Нагадаємо, що шовковиця Івана Акінфієва росла біля його будинку – зараз це вулиця Акінфієва, 17. Обхват шовковиці сгая 3 метри 65 сантиметрів. Іван Акінфієв був видатним природознавцем і ботанікогеографом свого часу, вчився в Одесі, працював у Катеринославі та Олександрівську (нині Запоріжжя). Він зібрав величезний гербарій з понад 1000 видів рослин, який заповідав університету в нашому місті.

Видатна шовковиця -Видатна шовковиця - фото: gorod.dp.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах