Спецслужби РФ вербують українських дітей за допомогою ігор

Спецслужби РФ вербують українських дітей за допомогою ігор -

Спецслужби РФ вербують українських дітей за допомогою ігор - фото: pexels.com

Події
24 травня 2022 16:20

Спецслужби РФ вербують українських дітей, застосовуючи ігри на смартфоні. Неповнолітні здавали їм таким чином військові об’єкти.

Як повідомили у Службі безпеки України, в одному із додатків учасники повинні були шукати так звані "коробки" з віртуальними призами – їх можна обміняти на електронні гроші. Під час проходження маршруту діти фотографували місцевість, об’єкти військової та критичної інфраструктури на території населених пунктів.

Доступ до адміністрування цього додатку мала ІТ-компанія, яка, по данним СБУ, знаходиться під контролем російських спецслужб. Вона зареєстрована в одній із європейських країн і займається розповсюдження інтерактивних платформ.

Таким чином, ворог "в темну" використовував українських дітей для збору інформації про розташування стратегічно важливих об’єктів. Наприклад, у Кіровоградській області затримали двох підлітків, які фотографували блокпости, елеватори і транспортні шляхи.

Обидва неповнолітні є мешканцями міста Жовті Води, що на Дніпропетровщині. На їхніх телефонах був встановлений інтерактивний додаток, куди вони планували завантажити зроблені фото з прив’язкою до місцевості. Окрім того, підлітки переправляли свої віртуальні "знахідки" з координатами на карті у Telegram третім особам, які могли потрапити в поле зору російських спецслужб.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах