У Дніпрі створюють архів війни: як поділитися своєю історією

У Дніпрі створюють архів війни: як поділитися своєю історією -

У Дніпрі створюють архів війни: як поділитися своєю історією - фото: Getty Images

Події
18 травня 2022 16:50

На Дніпропетровщині документують події війни 2022-го року – збирають історії, спогади, фото та відео.

Як повідомили в обласній військовій адміністрації, спеціалісти збирають інформацію про організацію оборони регіону, облаштування укриттів, волонтерський рух, роботу лікарень, життя місцевих та переселенців, а також свідчення про ворожі обстріли та ракетні удари. Для архіву вже підготували більше трьох тисяч документів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами в. о. директора Державного архіву Дніпропетровської області Олени Легостаєвої, важливо зберегти свідчення про нинішню війну, щоб нащадки знали, чим ми жили. У якості джерел такої інформації використовують публікації в ЗМІ, офіційні документи, фотографії з вулиць та інше.

З різних хронік складається цілісна картина життя міста. Зі збережених матеріалів напишуть нариси, які пізніше увійдуть до інформаційного бюлетеня.

Поділитися власними фото, відеоматеріалами, історіями, спогадами про сучасну війну можна електронною поштою. До обласного архіву надсилати на адресу archive_dp@arch.gov.ua, за темою "Війна в Україні". До архівного управління міськради Дніпра – archivdmr@gmail.com.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах