У культовому американському журналі RollingStone вийшла стаття про Дніпро

У культовому американському журналі RollingStone вийшла стаття про Дніпро -

У культовому американському журналі RollingStone вийшла стаття про Дніпро - фото: rollingstone.com

Події
16 травня 2022 17:47

У відомому американському журналі RollingStone опублікували статтю "Єврейська громада України дає відсіч російському вторгненню та брехні Путіна", в якій розповідається про Дніпро.

У публікації журналістки Наталії Гуменюк розповідаються історії лідерів єврейської громади Дніпра і переселенців. Зокрема вони говорять про свою країну-Україну, про своє неприйняття брехні Путіна, а також про "денацифікацію".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У статті RollingStone пишуть про те, як головний єврейський центр в Україні – Дніпро – став штаб-квартирою для надання допомоги єврейській громаді країни, зокрема для координації міжнародної підтримки. Єврейські організації опікуються самотніми людьми похилого віку у місті та тими, кого евакуювали з гарячих точок. А синагога "Золота троянда" найбільшого єврейського центру у світі "Менора" у Дніпрі стала прихистком для багатьох переселенців.

Окрім цього, вдалося налагодити роботу і з евакуації людей. Так, громада лідера рабинів Меіра Стамблера вже евакуювала 6000 людей.

- Ми повинні зрозуміти, що ця війна проста: зло проти добра. Будь-яка нормальна людина це розуміє. І це Боже провидіння, що президент Зеленський – єврей, тож ми можемо підірвати російську пропаганду, – цитують у статті рабина Стамблера.

Рабин Стамблер -Рабин Стамблер - фото: rollingstone.com

У публікації також йдеться, що Дніпро зараз – це великий гуманітарний і логістичний вузол, який забезпечує резервну підтримку іншим регіонам України.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах