Завод у Дніпрі постачав військову продукцію в Росію

Завод у Дніпрі постачав військову продукцію в Росію -

Завод у Дніпрі постачав військову продукцію в Росію - фото: ssu.gov.ua

Події
16 травня 2022 16:04

Підсанкційний завод у Дніпрі збирався відновити поставки товарів для російського військово-промислового комплексу. Його роботу заблокувала Служба безпеки України.

Як повідомили в СБУ, цей завод виготовляв комплектуючі до літаків, ракетних систем і підводних човнів, а також товари подвійного призначення. Лише за 2021 рік на підприємстві було виготовлено 340 тон цієї продукції вартістю понад 450 мільйонів гривень.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, готовий товар переправляли на територію Росії, де його розподіляли серед військових заводів та інших об’єктів ВПК. Засновником заводу є російська корпорація, яка спеціалізується на виробництві і модернізації зброї та військової техніки. Тому минулого року завод потрапив під санкції РНБО.

Роботу заводу заблокували -Роботу заводу заблокували - фото: ssu.gov.ua

Щоб обійти існуючі обмеження, російська сторона вирішила переписати підприємство на українську юридичну особу. В такому випадку завод міг працювати надалі, але наносив би шкоду державній безпеці України. СБУ запобігла цьому і заблокувала роботу підприємства.

Нині продовжуються слідчі дії в рамках кримінального провадження за статтею "Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах