Військовий медик із Дніпропетровської області стала першою жінкою, яка отримала звання Герой України посмертно

 Військовий медик із Дніпропетровської області стала першою жінкою, яка отримала звання Герой України посмертно

Військовий медик із Дніпропетровської області стала першою жінкою, яка отримала звання Герой України посмертно - фото: t.me/vilkul

Події
13 травня 2022 18:50

Сьогодні, 13 травня, криворіжці провели в останню путь свою землячку – військового медика Інну Дерусову. Вона стала першою жінкою, якій посмертно надано звання Герой України.

Як повідомив керівник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, у лавах ЗСУ Інна Дерусова служила з 2015 року. За особисту мужність та самовідданість вона була нагороджена медаллю "Захиснику Вітчизни". З перших днів повномасштабної війни в Україні медик брала участь у військових діях на Сумщині. Там, ризикуючи життям, вона врятувала понад десять військовослужбовців. Загинула Інна Дерусова у боях за Охтирку (під час надання допомоги пораненим) – потрапила під артилерійський обстріл ворогів.

Потрібно сказати, що указом Президента України Володимира Зеленського за героїзм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, Інні Дерусовій вже надано звання Герой України. Вона стала першою жінкою, яка отримала його посмертно.

Похорон Інни Дерусової у Кривому Розі.Похорон Інни Дерусової у Кривому Розі. Фото: t.me/vilkul

– У такі моменти відчуваєш лише біль та гордість. Гордість за те, що найкращі сини та доньки Кривого Рогу та України пішли у такий тяжкий час захищати нашу Батьківщину, – сказав Олександр Вілкул та пообіцяв, що у майбутньому у Кривому Розі з'явиться вулиця імені Героя України Інни Дерусової.

Vgorode висловлює свої співчуття рідним та знайомим цієї Героїні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах