Батьків Дніпропетровщини закликали пояснити підліткам правила поведінки під час війни

Батьків Дніпропетровщини закликали пояснити підліткам правила поведінки під час війни

Батьків Дніпропетровщини закликали пояснити підліткам правила поведінки під час війни - фото: betweencarpools.com

Події
13 травня 2022 15:44

Війна диктує свої правила життя, яких потрібно дотримуватися, щоб не загинути і не наражати на небезпеку інших. Тож батьків Дніпра закликали пояснити їх своїм дітям.

Як повідомили у прес-службі патрульної поліції Дніпропетровської області, місцеві підлітки (хоч і поводяться по-дорослому за нинішніх непростих умов життя) залишаються психологічно вразливою категорією населення, через що можуть стати жертвами зловмисників. Аби вберегти своїх дітей від неприємностей, батьки Дніпропетровської області мають серйозно поговорити з ними та донести, що під час війни потрібно:

  • не віддавати свої документи незнайомим людям за жодних обставин;
  • довіряти лише близьким знайомим (батьки, родичі, друзі, сусіди, вчителі);
  • завжди шукати компанію (не переміщатися наодинці), а найкраще – завжди перебувати у супроводі знайомих дорослих;
  • не погоджуватися на пропозиції незнайомих людей;
  • не ігнорувати звуки сирен (сигналів про повітряну або іншу тривозу);
  • не погоджуватися на розлучення з близькими і не довіряти тим, хто говорить, що є безпечне місце для дитини, але дорослим туди не можна;
  • дотримуватися правил медіаграмотності в умовах війни (не можна розповсюджувати інформацію, якої немає офіційних підтверджень).

За словами копів, дорослим слід не панікувати та довіряти лише офіційній інформації від влади. Адже тільки в цьому випадку вони зможуть не вводити дітей в оману і, як наслідок, допомогти їм пережити війну.

Якщо ви станете свідком порушення прав дитини на вулиці, можете звертатися до поліцейських, рятувальників, медиків, працівників соціальної сфери, які знаходяться недалеко від вас. ВАЖЛИВО: на них повинні бути форма, бейджі, спецжилети. Також можна телефонувати за номерами "102" (поліцейськими), "116 111" (працівникам "гарячої лінії" для дітей та молоді).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах