6 місць у Дніпрі, де можна подивитися на тварин під час війни
6 місць у Дніпрі, де можна подивитися на тварин під час війни
Події
12 травня 2022 21:47
6 місць у Дніпрі, де можна подивитися на тварин під час війни - фото: instagram.com/zviropolis_dnepr

У Дніпрі та його околицях немає величезних зоопарків. Але місць, де можна подивитися на незвичайних тварин, аж шість. Всі вони працюють під час війни, тому можна сміливо вирушати туди та отримувати необхідний заряд позитиву. Ціни, адреси та графіки роботи дивіться у цьому матеріалі.

Акваріум

6 місць у Дніпрі, де можна подивитися на тварин під час війни

У військовий час продовжує працювати єдиний у Дніпрі експозиційний комплекс "Акваріум", де можна подивитися на рибок із природних водойм України (а також їх акліматизовані та гібридні форми, вирощені в рибних господарствах Дніпропетровської області). Екскурсії проводяться для всіх організованих груп відвідувачів.

Скільки коштує: дорослий квиток коштує 50 гривень, а дитячий – 30 грн. Для біженців з "гарячих точок" України, військових ЗСУ та представників територіальної оборони вхід до "Акваріуму" безкоштовний за умови наявності документів, що доводять один із перелічених статусів.

Як потрапити: заздалегідь написати листа в ДНУ імені Олеся Гончара на електронну адресу cdep@dnu.dp.ua, погодити дату та час проведення екскурсії. Зв'язатися зі співробітниками "Акваріуму" також можна за телефоном 056 766 49 69 (каса). Потім треба буде прийти на Монастирський острів.

Зворушливий зоопарк

Летючий собака в "Зворушливому зоопарку". Фото: insta .com/trogatelniy_zoopark_dnepr
Летючий собака в "Зворушливому зоопарку". Фото: insta .com/trogatelniy_zoopark_dnepr

Зоопарк знаходиться у закритому приміщенні. Там можна наживо побачити летючих собак, цукрових літаючих опосумів, сурикатів, єнотів, тхорів, карликових їжачків, чилійських білок, мавпочок, різних кроликів і морських свинок, а також м'якотілих черепах, пітонів та ігуан. На вході відвідувачів зустрічають екскурсоводи. Вони розповідають цікаві факти про всіх тварин, яких можна побачити. Деяких жителів зоопарку можна погладити або взяти на руки. Так що буде цікаво, незалежно від того, скільки вам років. Люди дуже хвалять цей атракціон.

Скільки коштує: один квиток коштує 150 гривень, два квитки – 140 гривень з кожної людини, 3 квитки – 130 гривень із кожної людини.

Як потрапити: прийти до парку Глоби будь-якого дня тижня з 10:00 до 19:00. З усіх питань можна звертатися до зоопарку за номером 095 234 43 21.

Звірополіс

Дівчина з хамелеоном. Фото: instagram.com/zviropolis_dnepr
Дівчина з хамелеоном. Фото: instagram.com/zviropolis_dnepr

Це ще один зоопарк у приміщенні, де можна чіпати екзотичних звірят і фотографуватися з ними на згадку. Туди варто приходити, якщо вам цікаво подивитися на лемурів, приматів саймірі, носух, хамелеонів, папуг, дикобразів, карликових свинок, еублефара чи котиків, яких немає можливості завести вдома. Загалом у зоопарку налічується 22 види тварин із різних куточків планети. Знайти це місце просто навіть не місцевим, так як воно знаходиться в самому центрі Дніпра. Як повідомили прес-службі ТРЦ "Мост Сіті", зоопарк вже відкритий, хоча закривався з початку війни.

Скільки коштує: дорослий квиток коштує 190 гривень (у будні) та 250 гривень (у вихідні), а дитячий – 170 гривень (у будні) та 230 гривень (у вихідні).

Як потрапити: прийти за адресою вулиця Глінки, 2 (в ТРЦ "Мост Сіті", 3-й поверх) з 10:00 до 19:00. Контактний номер працівників зоопарку – 073630 60 60.

Січ

Людина годує павича в яхт-клубі "Січ".
Людина годує павича в яхт-клубі "Січ". Фото: gorod.dp.ua

В якості безкоштовного зоопарку просто неба в Дніпрі може служити яхт-клуб "Січ". Там мешкають білі та кольорові павичі, індики, півні, гуси, качки та великі щури – нутрії. Ще можна побачити кіз та баранчика. Всі тварини вільно ходять територією яхт-клубу і відвідувачі можуть їх погодувати. Свої "гостинці" краще не брати, щоб не зашкодити здоров'ю тварин. Спеціальні корми для них (за бажанням) можна придбати на вході до яхт-клубу за дуже символічну ціну.

Скільки коштує: вхід безкоштовний.

Як потрапити: приїхати за адресою Набережна Перемоги, 77Б.

Пегас

Лисичка в притулку "Пегас".
Лисичка в притулку "Пегас". Фото: instagram.com/shelter_pegasus_dnipro/

"Пегас" – це притулок для тварин. Але туди також можна сходити замість зоопарку, якщо ви хочете поспілкуватися з тваринами та готові допомогти у догляді за ними. У притулку можна побачити не лише собак із кішками. Туди часто надходять конячки, сови, лисички та інші звірі, які стали жертвами нещасного випадку чи людської жорстокості. Деякі мешканці "Пегаса" були викуплені зі звіроферм і скотобійні. Загалом, допомога там потрібна. Особливо зараз, коли в країні йде війна, і господарі, рятуючись від ворожих обстрів, часто кидають братів наших менших напризволяще.

Скільки коштує: вхід безкоштовний, але притулок завжди потребує благодійних пожертвувань, оскільки утримується силами волонтерів.

Як потрапити: приїхати в село Малозахарине, яке знаходиться приблизно за годину їзди від Дніпра, будь-якого дня тижня з 09:00 до 17:00. Перед цим варто попередити волонтерів притулку про свої плани за номером 067 281 44 30. Зателефонувавши їм, можна дізнатися і про те, як ви можете допомогти звіряткам.

Три ведмеді

Тигриця в зоопарку "Три ведмеді".
Тигриця в зоопарку "Три ведмеді". Фото: instagram.com/trimedvedya2020/

Приватний зоопарк на території бази відпочинку "Три ведмеді" розташований не в Дніпрі, а неподалік нього – під Новомосковськом. Він  розділений на три зони: "Травоїдні", "Озеро з пернатими" та "Хижаки". Зоопарк слід відвідати тим, хто хоче подивитися на верблюдів, лам, оленів та досить небезпечних звірів – ведмедів, левів, тигрів, вовків, зубрів. Під чуйним наглядом фахівців частину тварин відвідувачам дозволяється чимось почастувати. Сфотографуватися з ними також можна за умови дотримання техніки безпеки. На переселенців у зоопарку чекає приємний бонус.

Скільки коштує: близько 70 гривень коштує вхід для дорослих, до 50 гривень – для дітей. Для біженців діє знижка до -50% на відвідування зоопарку, якщо вони можуть показати паспорти (довести, що є біженцями).

Як потрапити: приїхати до села Хащеве, яке знаходиться приблизно за 30 хвилин їзди від Дніпра, з 09:00 до 19:00. Якщо вам потрібно уточнити якусь інформацію у працівників зоопарку, телефонуйте їм за номером 050 709 99 97.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах