Яка ситуація з коронавірусом і вакцинацією на Дніпропетровщині

Яка ситуація з коронавірусом і вакцинацією на Дніпропетровщині -

Яка ситуація з коронавірусом і вакцинацією на Дніпропетровщині - фото: freepik.com

Події
11 травня 2022 15:55

У Дніпропетровській області захворюваність на коронавірус становить менше 7%. Також понад 59% жителів вакцинувалися двома дозами.

Як розповіла під час брифінгу в.о. директора обласного департаменту охорони здоров’я Вікторія Кулик, за весь період майже 319 тисяч жителів області захворіли на коронавирус. Побороли недугу майже 309 тисяч людей. З початку пандемії від ускладнень COVID-19 померли приблизно десять тисяч пацієнтів.

Наразі для стаціонарного лікування в області затверджено 3 365 ліжок у 43 закладах, у тому числі 295 ліжок для дітей у чотирьох медичних установах. На сьогодні кисневу терапію отримують 160 пацієнтів і лише одна людина підключена до апарату штучної вентиляції легень. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станом на 11 травня першою або другою дозою вакцинувалися більше ніж 59% мешканців області, а це майже три мільйони. Першу дозу отримали 1 445 000 людей, а другу – 1 405 307. Щодо дітей, то першою дозою вакциновано понад 14 тисяч, а другою – майже 13 тисяч. Бустерну дозу отримали 117 127 осіб, у тому числи 131 дитина.

За словами Вікторії Кулик, спад епідемії пов’язаний з тим, що більше ніж половина населення області мають щеплення і виробився колективний імунітет.

Варто зазначити, що зараз в Дніпропетровській області працюють 29 центрів вакцинації. Щеплення можна зробити вакцинами "Короновак" або "Комірнаті". Знайти найближчі адреси пунктів щеплень можна на сайті департаменту охорони здоров’я ОВА. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах